Μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν για την επίθεση στο 'Πρώτο Θέμα'

Μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν για την επίθεση στο 'Πρώτο Θέμα'

Συνελήφθησαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα που συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που χθες το πρωί προκάλεσε φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας στο Μαρούσι

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε μοτοσυκλέτες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μετέβη στις εγκαταστάσεις εφημερίδας στο Μαρούσι και προκάλεσε φθορές στο κτίριο καθώς και σε παρακείμενα οχήματα.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, επί της Λ. Δεκελείας, δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 37 ετών, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα και από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω συμμετείχαν στην ομάδα που προκάλεσε τις φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και αποτελούν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνα. Μάλιστα και οι δύο έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος των γραφείων του Τειρεσία και για επεισόδια στο Σύνταγμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face , δύο ζευγάρια γάντια, περιλαίμιο και μπουφάν. Σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του 'Πρώτου Θέματος'

SHARE: