Μεσσηνία: Ο ύποπτος είχε αγοράσει τσιμέντο την εποχή που εξαφανίστηκε η Μόνικα

Μεσσηνία: Ο ύποπτος είχε αγοράσει τσιμέντο την εποχή που εξαφανίστηκε η Μόνικα
Η Μόνικα Γκιους anikolouli.gr

Θρίλερ στην Κυπαρισσία με τον εντοπισμό σορού γυναίκας που όπως όλα δείχνουν ανήκει στην 42χρονη Μόνικα Γκιους, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Βασικός ύποπτος ο σύντροφός της που την κακοποιούσε συχνά και έχει διαφύγει στην Ρουμανία. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως είχε προμηθευτεί τσιμέντο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά το νέο θρίλερ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την ανεύρεση σορού γυναίκας που είχε ταφεί στην αυλή οικίας στην Κυπαρισσία και την είχαν σκεπάσει με τσιμέντο. Πρόκειται για την δέκατη γυναικοκτονία μόλις σε διάστημα ενός χρόνου…

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η 42χρονη Μόνικα Γκιους, μητέρα τριών παιδιών, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το σπίτι που διέμενε με τον ομοεθνή της σύντροφο στην Κυπαρισσία. Με την εξαφάνισή της είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Η ίδια έπεφτε συχνά θύμα κακοποίησης από τον αλκοολικό σύντροφό της, ο οποίος την ίδια εποχή διέφυγε στην Ρουμανία. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από τα συγγενικά της πρόσωπα τέσσερις μήνες αργότερα και έκτοτε την αναζητούσαν.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα ίχνη του και εφόσον από το DNA προκύψει επίσημη ταυτοποίηση, πως πρόκειται όντως για την Μόνικα, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή του.

Το «Τούνελ» εντόπισε τον Ιούνιο στη Ρουμανία τον σύντροφο της μητέρας που τον αναζητούσαν οι Αρχές για τη μαρτυρία του. Τότε είχε πει στην εκπομπή για την Μόνικα: «Πιστεύω πως ζει και βασιλεύει. Κάπου έχει πάει και μάλιστα με άλλον. Να βρεθεί για να ησυχάσουμε όλοι». Ο Ρουμάνος φίλος, ισχυρίστηκε επίσης στο «Τούνελ», πως τελευταία φορά την είδε πολύ πριν εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί στην Κυπαρισσία, καθώς όλη αυτή την χρονική περίοδο δεν την έβρισκαν πουθενά και θεωρούσαν κάτι παραπάνω από πιθανή την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της, πραγματοποίησαν απανωτές έρευνες στην οικία που διέμενε με τον σύντροφό της, ακόμα και στον βόθρο της οικίας με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών που μένουν μόνιμα στην Αθήνα και κατέβηκαν αυτές τις ημέρες στην Μεσσηνία για τις διακοπές τους, πήγαν να τσεκάρουν το ακίνητό τους και ανακάλυψαν στην αυλή ένα σημείο που το τσιμέντο είχε διαφορετικό χρώμα και φαινόταν πιο πρόσφατο. Κάλεσαν την Αστυνομία να πάει από εκεί καθώς ήθελαν να τσεκάρουν και κάποια άλλα πράγματα και ήθελαν να είναι παρών και αστυνομικός.

Εκεί ο αστυνομικός τους ρώτησε αν αυτό το σημείο ήταν έτσι από το παρελθόν και όταν εκείνοι απάντησαν αρνητικά, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έψαξαν στα καταστήματα οικοδομικών υλικών της περιοχής και ανακάλυψαν πως σε ένα από αυτό είχε πάει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο της εξαφάνισης της Μόνικας ο σύντροφός της και είχε προμηθευτεί τσιμέντο.

Η Αστυνομία κάλεσε συνεργείο και άρχισαν να σκάβουν με αποτέλεσμα να φτάσουν στο μακάβριο εύρημα της σορού. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών. Τα οστά μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία και παραγγέλθηκε νεκροψία τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται ενώ θα ζητηθεί και γενετικό υλικό από τους συγγενείς της Μόνικας για την επίσημη ταυτοποίηση που είναι απαραίτητη.

Κατόπιν αυτών και ανάλογα με τα ευρήματα θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία για την έκδοση διεθνούς εντάλματος ώστε να εντοπιστεί ο σύντροφός της που έως σήμερα οι Αρχές γνωρίζουν ότι βρίσκεται στο χωριό του στην Ρουμανία και μάλιστα του είχαν ζητήσει να επιστρέψει για να καταθέσει, δίχως εκείνος έως σήμερα να έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο σύντροφός της μέχρι και σήμερα θεωρείται ο βασικός ύποπτος καθώς η Μόνικα κατέληγε σχεδόν κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο της περιοχής από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον σύντροφό της.

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός γυναίκας θαμμένος στην αυλή οικίας. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα