Ιατροδικαστής για μικρή Άννυ: Ίσως της είχαν δώσει ηρωίνη

Ιατροδικαστής για μικρή Άννυ: Ίσως της είχαν δώσει ηρωίνη

Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο ιατροδικαστής, Δημ. Γαλεντέρης. Ο διάλογος με την εισαγγελέα

Σε πλήρη αντίθεση με τον προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που χειρίστηκε την υπόθεση της μικρής Άννυς, Νικ. Καρακούκη, τέθηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι η 4χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια. “Ίσως και να πήρε ηρωίνη  και δεν βρίσκονταν στη ζωή όταν τεμαχίστηκε” κατέθεσε και εξήγησε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό από εμετό που εντοπίστηκε σε κουβέρτα. Σύμφωνα δε με το  ίδιο, το εύρημα αυτό δεν έχει αξιοποιηθεί.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει “Σηκώνω τα χέρια ψηλά…δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο…”, αφού ο μάρτυρας υποστήριξε αντίθετα πράγματα σε σχέση με τα όσα είπαν προηγούμενοι μάρτυρες, όπως το ότι βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή….

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ό τι λέει ο κατηγορούμενος πατέρας το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό σε συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα, βρέθηκε εμετός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα