"Μικροπωλητής" πίσω από τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας,Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΝΑΝΣΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΤΡΙΔΑ)
Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας,Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 (EUROKINISSI/ΝΑΝΣΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΤΡΙΔΑ) EUROKINISSI

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των κακοποιών που άρπαξαν αρχαία αντικείμενα από το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ένας μικροπωλητής φέρεται ως εγκέφαλος της συμμορίας

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής αρχαίων αντικειμένων από το παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ασφάλεια Πατρών προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ως "εγκέφαλος" φέρεται ένας μικροπωλητής, ο οποίος ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα δαχτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο.

Πρόθεσή του ήταν να το δώσει έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο η τιμή έπεσε στα 300.000 ευρώ.

Αστυνομικός προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ήρθε σε επαφή με το δράστη και έκλεισε μαζί του ραντεβού σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

Όταν ο αστυνομικός αποκάλυψε την ταυτότητά του, ο δράστης τράβηξε πιστόλι, αλλά επενέβησαν κι άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν μαζί με τους δύο συνεργούς του, ηλικίας 36 και 50 ετών,  οι οποίοι την ώρα της επιχείρησης βρίσκονταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Ο "εγκέφαλος" της σπείρας υπέδειξε στους αστυνομικούς αγροτική περιοχή στην Ηλεία, όπου βρέθηκαν όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το μουσείο.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή άλλων δύο ατόμων στην υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις, και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

SHARE:

24Media Network