Μηνύσεις για την υποβάθμιση του κέντρου

Εξάρχεια

Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα της οδού Σολωμού.

Οι ίδιοι ζητούν αποζημιώσεις για την υποβάθμιση της περιουσίας και της καθημερινής ζωής τους.

Όπως αναφέρουν, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τις Αρχές καθώς καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις όποιες εξαγγελίες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η οδός Σολωμού "καθάρισε" από χρήστες και έμπορους ναρκωτικών για 15 ημέρες προεκλογικά, ωστόσο η γνωστή εικόνα υποβάθμισης επέστρεψε από το προηγούμενο Σάββατο. 

Σύμφωνα με άρθρο της "Καθημερινής", η ίδια εικόνα υπάρχει και στη γωνία Σόλωνος και 3ης Σεπτεμβρίου, μόλις λίγα μέτρα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται η τοποθέτηση του εστιάτορα Τάσου Μοναστηριώτη. "Έρχεται κόσμος και μου λέει ότι για να βελτιωθεί η κατάσταση θα πρέπει να ζητήσω βοήθεια ή από τους αναρχικούς που συχνάζουν στο πάνω μέρος του δρόμου, προς τα Εξάρχεια, ή από τους χρυσαυγίτες που συχνάζουν πιο κάτω, προς την Αχαρνών. Ούτε λόγος για βοήθεια από το κράτος και από τη συντεταγμένη πολιτεία", λέει ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων και των περιχώρων έχουν προβεί σε πολλές αυτοοργανωμένες κινήσεις προστασίας της περιοχής, χωρίς όμως την ουσιαστική και επαρκή βοήθεια της Πολιτείας, όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει στο παρελθόν.

SHARE:

24Media Network