Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών

Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που τα μέλη τους, ανάμεσά τους και ανήλικοι, ήταν υπεύθυνοι για πλήθος κλοπών και ληστειών σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον καταυλισμό Ρομά του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων Ρομά, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην πόλη της Θήβας, στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Η εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της πρώτης εγκληματικής σπείρας ανήλικων Ρομά και συγκεκριμένα τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο, ηλικίας 15 και 14 ετών.

Επίσης, συνελήφθη ένας 30χρονος ως μέλος της δεύτερης σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμη μέλη της, ηλικίας 40, 18 και 16 ετών. Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών:

  • Τα μέλη της πρώτης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις 26 Οκτωβρίου 2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά μίας ληστείας, 8 κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, ενέχονται σε μία ακόμη απόπειρα κλοπής, σε βάρος μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας, στην περιοχή της Βοιωτίας.
  • Τα μέλη της δεύτερης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από την 16 Νοεμβρίου 2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη μίας ληστείας και δύο κλοπών, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών κινούμενων γυναικών (αρπαγές τσαντών).

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επίσης δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 38 και 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη γυναίκες Ρομά, ηλικίας 41 και 31 ετών. Οι συλληφθείσες αποτελούν κηδεμόνες των ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 84 άτομα και 5 οχήματα, προσήχθησαν 31 άτομα και διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού .

Σημειώνεται επίσης ότι συνελήφθη ένας ακόμη 16χρονος Ρομά, σε βάρος τους οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάλυμα όπου διέμενε ο 30χρονος συλληφθείς (μέλος της δεύτερης σπείρας), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 12 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

SHARE:

24Media Network