Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Αποπλάνησαν ανήλικη μέσω Facebook

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.  Αποπλάνησαν ανήλικη μέσω Facebook

Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Πώς παγίδευσαν ανήλικο κορίτσι

Χειροπέδες σε έναν 36χρονο και σε έναν έφηβο 16 ετών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω  Διαδικτύου, κατάφερε να περάσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά τη διάρκεια πανελλαδικών ερευνών για την αντιμετώπιση της πορνογραφίας, αποπλάνησαν ανήλικη προκειμένου να τους στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, μέσω Facebook!

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, όμως, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα ηλικίας 47 και 16 ετών.

Σύμφωνα με τις αρχές, πριν τη σύλληψη των δραστών προηγήθηκε καταγγελία αναφορικά με το ανήλικο κορίτσι το οποίο τους έστειλε τις φωτογραφίες της. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Έτσι, από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

-Στέλνοντας e-mail στο [email protected]

-Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

SHARE:

24Media Network