Νεαροί έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις έκαναν ανταλλακτικά

Νεαροί έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις έκαναν ανταλλακτικά

Εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών από διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μοτοσικλετών από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή και αστυνομικών των Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων και Αχαρνών, δύο 'Ελληνες, ηλικίας 21 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία 19χρονη συνεργός τους.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Αμαρουσίου, προέκυψε ότι οι δράστες, το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συγκροτήσει ομάδα και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών μοτοσυκλετών, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν μοτοσικλέτες και αφού κατόπτευαν τον χώρο τις αφαιρούσαν. Στη συνέχεια, ένας εκ των δραστών οδηγώντας το αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν μεταβεί στο σημείο, προπορευόταν και ο άλλος ακολουθούσε με την κλεμμένη μοτοσικλέτα, ώστε να είναι δυνατή η ειδοποίησή του σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσυκλετών. Επίσης βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών. Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκλεβε εξαρτήματα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και τα μεταπωλούσε μέσω διαδικτύου

SHARE:

24Media Network