Νέο χτύπημα της συμμορίας Παλαιοκώστα;

Νέο χτύπημα της συμμορίας Παλαιοκώστα;
Αστυνομικοί έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Φαρκαδόνα Τρικάλων την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015. Οι τρεις δράστες που φορούσαν περούκες καπέλα και γυαλιά εισήλθαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλου απέσπασαν από το ταμείο χρηματικό ποσό που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχεται σε 200.000 ευρώ. Οι τρεις ληστές αφού έβαλαν τα χρήματα σε σάκο έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Σχεδόν έναν μήνα μετά, νέα ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε τράπεζα αυτή την φορά στον Αμπελώνα Λάρισας. Τεράστιες οι ομοιότητες με τη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Φορούσαν περούκες και πήραν αρχικά όμηρο την διευθύντρια

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. μετά το νέο χτύπημα σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλία, σχεδόν έναν μήνα μετά την αντίστοιχη ληστεία σε τράπεζα στην Φαρκαδόνα Τρικάλων. Οι ομοιότητες με την παλαιότερη ληστεία στο Δίστομο ή με ληστείες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ιδιαίτερα έντονες.

Όλα συνέβησαν στις 13:30 το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα της Λάρισας. Τρεις δράστες εκ των οποίων οι δύο φορούσαν περούκες και μάσκες στο πρόσωπο, εισήλθαν ένοπλοι και με τα πιστόλια στα χέρια και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους περίπου10 πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Τράπεζα, φωνάζοντας ληστεία. Ο τρίτος εξ αυτών που είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στάθηκε στην είσοδο για να ελέγχει ποιος μπαίνει και το κλειστό κύκλωμα δεν έχει «πιάσει» καθαρά, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όλη η διαδικασία κράτησε 10 λεπτά. Οι ένοπλοι για να αποφύγουν τυχόν αντίδραση των υπαλλήλων και να μην πατήσουν το μπουτόν ασφαλείας, έδειξαν τον σάκο τους και φώναξαν «Μην τολμήσετε να κάνετε κάτι, γιατί έχουμε και όπλα εδώ μέσα έτσι;», προφανώς εννοώντας ότι είχαν και βαρύτερο οπλισμό μαζί τους. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από το ταμείο, το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ, περίπου 170.000 ευρώ και αφού πήραν μαζί τους ως όμηρο την διευθύντρια του υποκαταστήματος, έφυγαν περπατώντας με κατεύθυνση την πλατεία και στα επόμενα 100 μέτρα άφησαν ελεύθερη την έντρομη γυναίκα.

Οι μαρτυρίες από εκεί και μετά για το μέσο διαφυγής τους παραμένουν διφορούμενες, αλλά διέφυγαν μάλλον με ένα όχημα. Στο σημείο μεταβαίνει και κλιμάκιο αστυνομικών από την Ασφάλεια Αττικής, αλλά συμβουλευτικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς αν όντως είναι τα ίδια άτομα, είναι πολύ πιθανόν η Αστυνομία να έχει να κάνει με καταζητούμενους που τουλάχιστον ένας εξ αυτών έχει απασχολήσει τις Αρχές και για τις σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλίας έχει τεθεί επί ποδός και έχουν στηθεί μπλόκα σε διάφορα σημεία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα