Οι διάλογοι που “καίνε” τον Τομπούλογλου: Ή θα μου δώσουν μερίδιο ή θα τους καταστρέψω

Οι διάλογοι που “καίνε” τον Τομπούλογλου: Ή θα μου δώσουν μερίδιο ή θα τους καταστρέψω

Πολλά επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν για τον Χάρη Τομπούλογλου από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από βίντεο. Ογκωδέστατη η δικογραφία εις βάρος του πρώην προέδρου του νοσοκομείου παίδων "Αγλαΐα Κυριακού"

Πολλά επιβαρυντικά στοιχεία από νόμιμες καταγραφές περιέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου (28/12) πρόκειται να απολογηθεί στην ανακρίτρια διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του του μέχρι πρότινος κρατικού αξιωματούχου και η βιντεοσκόπηση του, έχουν αποκαλύψει αρκετούς “απολαυστικούς” διαλόγους του συλληφθέντα. Σε έναν από αυτούς ακούγεται ο Τομπούλογλου όχι μόνο να απειλεί την εταιρία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για το νοσοκομείο παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, με έκπτωση της αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ ως “δώρο” αλλά και υποσχόταν ότι αν πάρει χρήματα, θα έδινε και άλλες δουλειές.

“Εγώ δεν είμαι ο μ…ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. ‘Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, σε βίντεο από συνάντηση του πρώην προέδρου του νοσοκομείου με τον μεσάζοντα, στις 9 Δεκεμβρίου, καταγράφεται να λέει: “Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ. γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές”.

Λίγες μέρες μετά, έστειλε γραπτό μήνυμα στον μεσάζοντα, τονίζοντας: “Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ” ενώ σε τηλεφωνική συνομιλία, στις 16 του τρέχοντος μηνός, λέει: “Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα … Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τομπούλογλου υποστηρίζει ότι ο συνεργός του δεν γνώριζε τίποτα και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να πάρει τα χρήματα, “για να μην πέσω θύμα ληστείας”.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα