"Παγίδευαν" ΑΤΜ και σήκωναν λεφτά με κλώνους καρτών

Ανάληψη μετρητών από ATM - Φωτό αρχείου
Ανάληψη μετρητών από ATM - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων χρημάτων από ΑΤΜ - Οι δράστες χρησιμοποιώντας ειδική μεθοδολογία "παγίδευαν" τα ΑΤΜ, πραγματοποιώντας παράνομες αναλήψεις.

Στα ίχνη ατόμων που προέβαιναν σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ χρησιμοποιώντας ειδική μεθοδολογία, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Ρουμάνους, ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι το 2017, με τη χρήση ειδικών ελασμάτων και αντιγράφων (κλώνων) καρτών ανάληψης «παγίδευαν» τα ΑΤΜ τραπεζικών ιδρυμάτων (μέθοδος TRANSACTION REVERSAL FRAUD - TRF ), προβαίνοντας σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων, με αποτέλεσμα να υφίσταται οικονομική ζημία το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα.

ADVERTISING

Από την έρευνα προέκυψε ότι προέβησαν σε 11 περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων, 9 τετελεσμένες και δύο απόπειρες) από 9 ΑΤΜ, αποσπώντας συνολικά 10.190 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network