Πανεπιστημιούπολη: Δόκιμη αστυφύλακας μεταξύ των 22 συλληφθέντων στην αστυνομική επιχείρηση

Πανεπιστημιούπολη: Δόκιμη αστυφύλακας μεταξύ των 22 συλληφθέντων στην αστυνομική επιχείρηση
Άνδρες της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη Eurokinissi

Τις 22 έφτασαν οι συλλήψεις από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας για ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και σε κατ’ οίκον έρευνες στην γύρω περιοχή, ενώ έχουν κατασχεθεί και ποσότητες ναρκωτικών

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου για ναρκωτικά, κατά την οποία έχουν συλληφθεί 22 άτομα, ανάμεσά τους και μία δόκιμη αστυφύλακας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ήταν σύντροφος ενός εκ των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι έφοδοι της Αστυνομίας δεν έγιναν μόνο εντός της Πανεπιστημιούπολης και των παλιών φοιτητικών εστιών αλλά και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή, όπου διέμεναν εμπλεκόμενοι με την υπόθεση.

Το πολυπληθές κύκλωμα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και του Παγκρατίου, έχοντας ως πυρήνα και ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες.

Εκτός από τις συλλήψεις οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και στην κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και ο επίσημος απολογισμός της επιχείρησης από την Αστυνομία.

Μία αστυνομικός και ένας σεσημασμένος κακοποιός τραυματίες κατά την διάρκεια της επιχείρησης

Το πρωί, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ ενός κακοποιού και μίας αστυνομικού με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους.

Συγκεκριμένα, κατά την αποχώρησή της, μία αστυνομικός που αισθάνθηκε αδιαθεσία, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από έναν σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, που την τραυμάτισε και εκείνη απάντησε πυροβολώντας, με αποτέλεσμα επίσης να τον τραυματίσει.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα