Παράθυρο για τη μητέρα και τη σύντροφο Τσάκαλου από το υπ. Δικαιοσύνης

Παράθυρο για τη μητέρα και τη σύντροφο Τσάκαλου από το υπ. Δικαιοσύνης
Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Το υπουργείο σκέπτεται να υπάρξει τροπολογία με ευνοϊκότερες διατάξεις για συγκατηγορούμενους συγγενείς και συζύγους

Τροπολογία με την οποία θα υπάρξουν ευνοϊκότερες διατάξεις για συγκατηγορούμενους συγγενείς σκέφτεται να υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, δημιουργώντας ‘παραθυράκι’ για περιπτώσεις όπως η μητέρα και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την ανακοίνωσή του ότι κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις». σημειώνει: “εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής”.

Προφανώς έχοντας γνώση των πιθανών αντιδράσεων,, ο υπουργός “απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα