Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο Σουφλί

Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο Σουφλί

Ο 43χρονος Βούλγαρος διακινητής αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, βρέθηκε ασύρματος ρυθμισμένος σε συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου – Σιδηρούς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 43χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς στην ενδοχώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και μαζί με ακόμη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος δράστης, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ. φορτηγό με οδηγό άγνωστο συνεργό του, ο οποίος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν τα τρία αυτοκίνητα, ο 43χρονος ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα του, παρεμπόδισε τα περιπολικά, με αποτέλεσμα τα άλλα δύο οχήματα να διαφύγουν.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε τελικά ακινητοποιημένο το Ι.Χ. φορτηγό χωρίς επιβάτες, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε παρακείμενη δασική έκταση πέντε μη νόμιμοι μετανάστες από την Συρία, τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα με το Ι.Χ. φορτηγό.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκε ένας φορητός ασύρματος ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα (ένα Ι.Χ. επιβατικό και ένα Ι.Χ. φορτηγό), ένας φορητός ασύρματος, μία συσκευή πλοήγησης (GPS), 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network