Εντάλματα για γνωστούς επιχειρηματίες και πρώην στελέχη για θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Εντάλματα για γνωστούς επιχειρηματίες και πρώην στελέχη για θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του ΤΤ, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων

Εντάλματα σύλληψης εναντίον γνωστών επιχειρηματιών της χώρας αλλά και πρώην μελών της διοίκησης του ΤΤ εκδόθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Ανδρεάδη και την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Τα εντάλματα, όπως γίνεται γνωστό, αφορούν τόσο σε επιχειρηματίες όσο και σε πρώην αλλά και νυν στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για παλαιότερες υποθέσεις δανείων και εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση εισαγγελικής έρευνας για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων χωρίς την τήρηση του νόμου.

Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, οι συλλήψεις αφορούν στην περίοδο των δανείων που ερευνώνται, δηλαδή από το 2007-2009, για επισφαλή δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, εικάζεται πως υπάρχει ακόμα μία υπόθεση και ένα ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ και είναι για την ιστορία Καρούζου αλλά και άλλες τράπεζες.

Άλλες πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται στο στόχαστρο και μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο ότι αναζητούνται ένας πρώην διοικητής του Ταμιευτηρίου ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική και επιθυμούσε να κατέβει βουλευτής Επικρατείας με την ΝΔ και ένας Έλληνας  επιχειρηματίας με τη σύζυγό του. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ένταλμα για παράνομες δανειοδοτήσεις έχει εκδοθεί και σε βάρος εφοπλιστή, ο οποίος είναι  προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Ήδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  και ο πρώην διοικητής του ΤΤ.

Την έρευνα της υπόθεσης έκανε η εισαγγελέας του τμήματος Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου. Κατά τη Δικαιοσύνη η τράπεζα ζημιώθηκε με το ποσό των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατά 500.000.000 ευρώ. Τα δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2006-2011, ήταν ύψους 200.000.000.

Εν τω μεταξύ σε ιδιωτικό νοσοκομείο φέρεται να βρίσκεται γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού.

Κύκλοι του αναφέρουν πως το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων, που αφορά τόσο σε ακίνητα όσο και σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει έστω ένα μέρος των ύποπτων δανείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα