Ποινές χωρίς αναστολή για τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ ΜΠΑΜΠΑΚΑΡ ΝΤΙΑΕ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ (EUROKINISSI)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ ΜΠΑΜΠΑΚΑΡ ΝΤΙΑΕ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυστηρότερες ποινές για τα ρατσιστικά εγκλήματα φέρνει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης στον νέο Κώδικα για τα Ναρκωτικά

Αυστηρές ποινές για τα ρατσιστικά εγκλήματα φέρνει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στον νέο Κώδικα για τα Ναρκωτικά και προβλέπει ποινή χωρίς αναστολή για τους δράστες τέτοιων αξιόποινων πράξεων.

"Η τέλεση της πράξης από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση και η ποινή δεν αναστέλλεται", σύμφωνα με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, στέλνοντας στη φυλακή τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων που θα κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", επισπεύδεται ο προσδιορισμός φοροδικών με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, με στόχο να μη λιμνάζουν οι υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια και να εισρέει χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

"Όσες διαφορές έχουν αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ προσδιορίζονται κατά προτεραιότητα εντός τριών μηνών από την κατάθεση του δικογράφου", επισημαίνεται στη νομοθετική ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο, προβλέπεται αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τα αποκαλούμενα "βαποράκια" που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό το κέρδος.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι "όποιος διακινεί παράνομα ναρκωτικά τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών και με χρηματική ποινή μέχρι 300.000 ευρώ".

Αντίθετα, το "βαποράκι" που έχει προμηθευτεί ποσότητα ναρκωτικών για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και διαθέτει χωρίς κέρδος μέρος της σε άλλον για δική του χρήση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

SHARE: