"Πολιτικός κρατούμενος" δήλωσε ο παιδεραστής της Κρήτης, Σειραγάκης

"Πολιτικός κρατούμενος" δήλωσε ο παιδεραστής της Κρήτης, Σειραγάκης

Εμβρόντητους άφησε τους δικαστές ο παιδεραστής της Κρήτης Ν. Σειραγάκης όταν δήλωσε ότι κρατείται για τις... ιδέες του. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχιση της δίκης στις 16 Μαΐου

Αν και στο Δικαστήριο είχε προσέλθει ο αδελφός του Σειραγάκη προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης, καθώς υπήρχε στη λίστα, όταν κλήθηκε από την έδρα του ΜΟΔ και εισήλθε στην Δικαστική αίθουσα, ο κατηγορούμενος παιδεραστής ανακοίνωσε την επιθυμία του να μην εξεταστεί ο αδελφός του.

Παρά την προσπάθεια και επιμονή του συνηγόρου του να τον πείσει αλλά και την παραίνεση της προέδρου της έδρας ότι ο μάρτυρας ενδέχεται να πει κάτι που μπορεί να αξιολογηθεί από το Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος παρέμεινε αμετάπειστος λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να στοχοποιηθεί ο αδελφός του με την κατάθεσή του.

Στη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των εγγράφων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 122 τηλεφωνικές του συνομιλίες με ανήλικους που είχαν καταγραφεί από παρακολουθήσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ο κατηγορούμενος παιδεραστής συνέχισε προκλητικά να υπερασπίζεται τον εαυτό του εις βάρος των ανηλίκων λέγοντας ότι δεν έπαιρνε εκείνος τηλέφωνο τα παιδιά αλλά εκείνα τον καλούσαν, αποσιωπώντας ότι τα πίεζε και τα εκβίαζε ψυχολογικά, συνήθως μετά τις προπονήσεις αλλά και τις νύχτες μέσω του chat στο facebook ζητώντας τους να τα συναντήσει και τους καθόριζε τις ώρες των ραντεβού.

Ο παιδεραστής, δεν παρέλειψε ούτε στη συνεδρίαση του Σαββάτου να υποστηρίξει ότι οι πράξεις του δεν ήταν πράξεις κακοποίησης των ανηλίκων, αλλά ήταν μια ακραία σωματική επαφή, που τους επέτρεπε να ξεπεράσουν φοβίες και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους.

Η κορυφαία προκλητική στάση του κατηγορούμενου παιδεραστή στο Δικαστήριο, ήταν η αναφορά του πως αισθάνεται πολιτικός κρατούμενος, διότι κρατείται για τις ιδέες του, γεγονός που δείχνει τι θα υποστηρίξει και στην απολογία του.

Αφορμή για την παραπάνω του αναφορά και σχολιασμό, δόθηκε όταν, κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, αναγνώστηκε από την Πρόεδρο της δικαστικής έδρας ολόκληρο το περιεχόμενο επιστολής που είχε στείλει ο παιδεραστής σε Ρεθεμνιώτη από τις φυλακές της Τρίπολης, στην οποία ανέφερε στον παραλήπτη ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο, άποψη που επανέλαβε στο Δικαστήριο.

Σαν να ζούσε σε άλλο πλανήτη ο παιδεραστής, σχολίασε πως η κοινωνία και τα ΜΜΕ τον κατασπάραξαν χωρίς στην ουσία να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Σχολίασε μέχρι και το γρονθοκόπημα που δέχτηκε έξω από το ανακριτικό γραφείο Ρεθύμνου και θέλοντας προφανώς να δείξει την «μεγαλοψυχία του» ανέφερε πως δεν έκανε μήνυση στον άνδρα που τον χτύπησε, αναίτια κατ’ εκείνον.

Όταν από την Πολιτική Αγωγή ζητήθηκε από το Δικαστήριο να αναγνωστεί η ανακριτική κατάθεση της συζύγου του, ο κατηγορούμενος όψιμα σκέφτηκε και την οικογένειά του, λέγοντας πως την εξέθεσαν τα ΜΜΕ αλλά σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε να συναισθάνεται ότι ο ίδιος είναι αυτός που την εξέθεσε.

Στην επιστολή για την οποία γίνεται λόγος, ο παιδεραστής ομολογεί στον παραλήπτη ότι ένα βίντεο που αφορά τη δράση του και βρέθηκε στα χέρια του εισαγγελέα Ρεθύμνου πριν την σύλληψή του, είχε τραβηχτεί από τον ίδιο με το κινητό του. Στη συνέχεια έχασε το κινητό του, όπως αναφέρει, και έτσι βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Κατόπιν αυτής της ομολογίας του στην επιστολή, κι επειδή έχει βγει εκτός δικογραφίας το συγκεκριμένο βίντεο ως παράνομα ληφθέν υλικό, οι Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής υπέβαλλαν αίτημα στο Δικαστήριο να συμπεριληφθεί το περιεχόμενό του στα αναγνωστέα έγγραφα, διότι δεν μπορεί ο κατηγορούμενος, όπως είπαν, από την μια να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει τα κακουργήματα που του αποδίδονται και από την άλλη να ομολογεί ότι είναι δικής του βιντεοσκόπησης ένα υλικό που αποδεικνύει την κτηνώδη συμπεριφορά του.

Προσπάθεια να χαρακτηρίσει τον Σειραγάκη ως «σαλεμένο μυαλό», κατέβαλλε ο ψυχίατρος-πραγματογνώμονας που προσέλαβε ο κατηγορούμενος και τον οποίο ζήτησε ως μάρτυρα υπεράσπισης.

Όπως είπε ο μάρτυρας στο Δικαστήριο, ο Σειραγάκης δεν είναι παιδεραστής ή παιδόφιλος, διότι αν ήταν θα έκανε τις πράξεις που του αποδίδονται πολλά χρόνια νωρίτερα. Πολιτική Αγωγή και δικαστική έδρα υπέβαλλαν σωρεία ερωτήσεων στον ψυχίατρο-μάρτυρα προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη. Πλέον χαρακτηριστική όμως ήταν η αντίδραση μιας γυναίκας ενόρκου, η οποία ρώτησε τον μάρτυρα πως γνωρίζει αν έκανε ή δεν έκανε ο κατηγορούμενος τις ίδιες πράξεις και στο παρελθόν, κι εκείνος απάντησε ότι δεν μπορεί να το γνωρίζει αλλά κατά την εξέταση που του έκανε του το είπε ο ίδιος.

Σε ερώτηση των Συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα-ψυχίατρο, σε πόσες συνεδρίες εξέτασε τον μάρτυρα και πόσο συνολικό χρόνο είχαν διάρκεια οι συναντήσεις ώστε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας απάντησε ότι έκαναν μια και μοναδική συνεδρία, διάρκειας δυο ωρών.

Κατά την εξέτασή του επίσης ο παραπάνω μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος πίστευε απόλυτα ότι η σχέση του με τους ανήλικους δεν ήταν επιλήψιμη, καταλήγοντας στην άποψη πως πάσχει από Διπολική Διαταραχή Τύπου 2.

Στις 16 Μαΐου, οπότε το ΜΟΔ θα συνεδριάσει ξανά για την υπόθεση, θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος παιδεραστής και στη συνέχεια η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης.

πηγή: rethnea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζεται η δίκη του παιδεραστή της Κρήτης, Νίκου Σειραγάκη

SHARE: