Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν για το φόνο στο Λαύριο: Το ΑΤ Λαυρίου αγνόησε τα ουρλιαχτά του θύματος

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν για το φόνο στο Λαύριο: Το ΑΤ Λαυρίου αγνόησε τα ουρλιαχτά του θύματος
Η πορεία των Κούρδων της Αθήνας από το Λαύριο στην τουρκική πρεσβεία

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδίκασε το φόνο της Κούρδισσας στο Λαύριο από το σύζυγό της και τόνισε ότι το ΑΤ Λαυρίου αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις της.

Ανακοίνωση για το φόνο της Κούρδισσας μετανάστριας στο Λαύριο εξέδωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν στην Αθήνα ισχυριζόμενο ότι το ΑΤ Λαυρίου αγνόησε τα ουρλιαχτά της γυναίκας που είχε μαχαιρωθεί από το σύζυγό της.

Αναλυτικά

Το κουρδικό κίνημα έχει υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την γυναικεία υπόσταση! Άλλωστε οι γυναίκες κι οι άντρες του Κουρδιστάν δεν πολεμούν μόνο τους ορατούς εχθρούς, που ήδη είναι πολλοί.

Στην πραγματικότητα πολεμούν και για τη θέση της γυναίκας σε μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση της γυναίκας και κάθε ανθρώπου από άνθρωπο. Ως εκ τούτου καταδικάζουμε απερίφραστα την γυναικοκτονία που συνέβη στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Επιπροσθέτως καταγγέλλουμε τη στάση του Α.Τ. Λαυρίου που αν και σε απόσταση αναπνοής, αγνόησε τα ουρλιαχτά της γυναίκας και των παιδιών της.

Η υπεράσπιση της γυναικείας υπόστασης, της ζωής και της αξιοπρέπειας κάθε γυναίκας ήταν, είναι και θα είναι πάντα μέλημα κι ευθύνη μας.

Οι γυναίκες του Κουρδιστάν μάχονται για να κερδίσουν την ελευθερία όχι μόνο της πατρίδας, αλλά και του φύλου τους. Ως κουρδική κοινότητα απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου! Το μοναδικό και συνάμα αποτρόπαιο περιστατικό, που συνέβη στον Λαύριο από άτομο κουρδική καταγωγής, δεν θα αμαυρώσει τον αγώνα μας και είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε την συγκάλυψή του κι απαιτούμε την ηθική και νομική καταδίκη του.

Η ζωή, ο αγώνας κι η αγωνίας μας προχωρά με το σύνθημα-ζητούμενο: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» Απαιτούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων, ζωντανών και νεκρών.

Όσοι δεν άφησαν στους πρόσφυγες καμία ελπίδα να υπάρξουν στην χώρα τους ως ζωντανοί, τουλάχιστον ας ξαναγυρίσουν εκεί που ήθελαν να ζήσουν έστω ως νεκροί. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων έτσι ώστε η εκλιπούσα να θαφτεί εκεί που δεν της άφησαν σπιθαμή να υπάρχει ως ζωντανή.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα