Πούλαγαν "κοριούς" στο κέντρο της Αθήνας

Πούλαγαν "κοριούς" στο κέντρο της Αθήνας

Καταστηματάρχες διέθεταν συσκευές παρακολούθησης. Διαβάστε πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Δύο άτομα που διατηρούσαν καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Πουλούσαν στα καταστήματά τους συσκευές καταγραφής και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι συσκευές ενεργοποιούνταν με κινητό τηλέφωνο και οι συλληφθέντες τις διαφήμιζαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για έναν 57χρονο ιδιοκτήτη και έναν 33χρονο προσωρινά υπεύθυνο ομοειδούς καταστήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που περιλαμβάνουν και τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες για ιστοσελίδες, οι οποίες διαθέτουν στους χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές, με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι "κοριοί" είχαν τη δυνατότητα, όταν συνδέονταν στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης και να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν την Τετάρτη έρευνα στα δύο καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 78 συσκευές παρακολούθησης ήχου και τηλεφωνικών συνομιλιών, 14 συσκευές παρακολούθησης χώρου με κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, δύο πομποί τηλεφώνου χωρίς μικρόφωνο και τέσσερις συσκευές καταγραφής συνομιλιών κινητού τηλεφώνου.

   

SHARE:

24Media Network