Προφυλακίστηκαν δύο για το κύκλωμα εκβιαστών

Προφυλακίστηκαν δύο για το κύκλωμα εκβιαστών

Συνελήφθη η μητέρα του συγκρατούμενου του Βλαστού και ένας αλλοδαπός. Ελεύθεροι με όρους η Π. Καρπούζου και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο εκ των 4 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς για την υπόθεση του "κυκλώματος μπράβων", ενώ δύο ακόμη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η Π. Καρπούζου αφέθηκε ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής της, όπως συνέβη και με το σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Σκάλκο, ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε και να μετέφερε μηνύματα μεταξύ του Σωτήρη Εμμανουήλ και του Βλαστού για τους πλούσιους της ΣΤ' πτέρυγας του Κορυδαλλού τους οποίους ήθελε να εκβιάσει ο Βλαστός. Επίσης του επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Αντίθετα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φειζουλά, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση εκεί όπου παρακολουθούσαν το σπίτι της Λίτσας Βλαστού κατόπιν εντολής του Βλαστού και η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου , μητέρα παλιού συγκρατούμενου του Βλαστού, απ΄την οποία ο μεγαλοκρατούμενος ζήτησε να παραδώσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.

Η Παναγιώτα Καρπούζου απολογούμενη σήμερα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, υποστήριξε κατά πληροφορίες, ότι "διατηρούσα συναισθηματικό δεσμό με τον Παναγιώτη Βλαστό μέχρι τον Αύγουστο του 2012. Από τον Οκτώβρη του ίδιου έτους έχει σταματήσει ουσιαστικά  οποιαδήποτε επικοινωνία μου με τον Βλαστό. Ουδέποτε είχα σχέση με όπλα, πολλώ δε μάλλον να προμηθεύσω τον Βλαστό προκειμένου να αποδράσει ή να φυλάξω βαρύ οπλισμό στην οικία μου στην οποία διαμένω με την 9χρονη κόρη μου. ..."

Η Καρπούζου ισχυρίστηκε μάλιστα ότι την ημέρα που έγινε η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τον Κορυδαλλό, αυτή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και πριν, στο εξωτερικό.

Για τα χρήματα που η Βλαστού ισχυρίζεται πως η Καρπουζου πήρε από Γραφείο στον Πειραιά λέει ότι "το ποσό των 72.291,78 ευρώ που αναφέρει η Ευαγγελία Βλαστού προέρχονταν από πώληση ακινήτου μου στην Κόρινθο....Τα χρήματα παρέλαβα σε μετρητά από τα γραφεία της εταιρίας στον Πειραιά που αγόρασε το ακίνητο". Υποστηρίζει δε ότι με τη Βλαστού δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή από τον Ιανουάριο του 2012 και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάλογοι φωτιά: Οι Ζήλιες για τα φλερτ του Βλαστού και το goodbye σε δικαστή

SHARE:

24Media Network