Προσαγωγές φωτορεπόρτερ στο Μοναστηράκι

Ένταση έξω από την Πρυτανεία του Παναπιστημίου Αθυηνών την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν φοιτητές προσπάθησαν να απελευθερώσουν άλλους φοιτητές που είχαν προσαχθεί από τους αστυνομικούς μετά την κατάληψη της Πρυτανείας νωρίτερα. 
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να προχωρήσει με τις προσαγωγές. Το κτίριο είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις μετά την κατάληψη που έγινε λίγο μετά τις 10.30 από φοιτητές. Οι φοιτητές εισέβαλλαν στην Πρυτανεία την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για θέματα του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές εισέβαλλαν στην αίθουσα θέλοντας όπως λένε να ακουστεί η φωνή τους. Τότε κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία και με εντολή εισαγγελέα το Πανεπιστήμιο έχει αποκλειστεί περιμετρικά από ΜΑΤ και αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Προσαγωγή δύο φωτορεπόρτερ από το Μοναστηράκι αν και φέρεται να επέδειξαν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες

Σύμφωνα με καταγγελία από φωτορεπόρτερ στο News 247, αστυνομικοί προσήγαγαν στο Μοναστηράκι δύο φωτορεπόρτερ οι οποίοι μάλιστα φέρονται να επέδειξαν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες.

Οι δύο φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με την καταγγελία στο News 247, προσήχθησαν από αστυνομικούς, ενώ είχαν μαζί τους τεκμήρια που αποδείκνυαν την ιδιότητά τους. Ο ένας εξ αυτών εργάζεται για γαλλικό πρακτορείο, ενώ ο δεύτερος επέδειξε ταυτότητα της ΕΦΕ, (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος).

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δύο επαγγελματίες φωτορεπόρτερ έδειξαν στους αστυνομικούς και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο ΑΤ Ακροπόλεως για... εξακρίβωση στοιχείων.

SHARE:

24Media Network