Προσποιούνταν τις καλοντυμένες πελάτισσες και ξάφριζαν πορτοφόλια μέσα σε καταστήματα

Προσποιούνταν τις καλοντυμένες πελάτισσες και ξάφριζαν πορτοφόλια μέσα σε καταστήματα

Εξαρθρώθηκε σπείρα γυναικών από την Βουλγαρία, μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική-Εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών, δύο Βουλγάρες την στιγμή που απέρριπταν πορτοφόλι το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη ομοεθνείς τους ως συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης , οι κατηγορούμενες εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

Ακολούθως, εντόπιζαν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, 4 πορτοφόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, κλοπή
SHARE: