Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Από την τελευταία περίπτωση κατάφεραν να κλέψουν μόλις 20 ευρώ, όμως σε άλλες δύο περιπτώσεις είχαν καταφέρει να αρπάξουν 17.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα

Συνελήφθησαν την Παραμονή των Χριστουγέννων στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Ρομά ηλικίας 29 και 30 ετών, για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, οι δράστες προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα στον Πειραιά και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εισήλθαν στο σπίτι της και ακολούθως, με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν 20 ευρώ από ένα συρτάρι που ήταν και τα μόνα χρήματα που είχε.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από γείτονα, ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο, τους εντόπισαν άμεσα και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη. Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, οι συλληφθέντες από τον περασμένο Οκτώβριο, με την ίδια μεθοδολογία προέβαιναν συχνά στην εξαπάτηση ανυποψίαστων ηλικιωμένων και εισερχόμενοι στα σπίτια τους, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν επιπλέον εξιχνιασθεί άλλες δύο περιπτώσεις, στις οποίες μάλιστα ανακάλυψαν θησαυρούς κρυμμένους στα στρώματα των ηλικιωμένων.

Στην μία περίπτωση άρπαξαν 17.000 ευρώ και στην άλλη 10.000 ευρώ, κρυμμένα σε στρώματα και συρτάρια και πάλι με την ίδια μέθοδο, απασχολώντας ο ένας τον ηλικιωμένο ως δήθεν τεχνικός που κοίταζε τον μετρητή της ΔΕΗ και ο άλλος μέσα στο σπίτι έψαχνε ανενόχλητος.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζονται και μάλιστα για όλη την Αττική. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πειραιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια με τα ΚΑΠΗ της περιοχής, μιλώντας διαρκώς σε ηλικιωμένους, ενημερώνοντάς τους, πως είναι απαραίτητο για την δική τους προσωπική ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια της περιουσίας τους να επιστρέψουν τα χρήματά τους πίσω στις τράπεζες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network