Πρόταση να απορριφθεί ξανά η αποφυλάκιση Σταμάτη

Πρόταση να απορριφθεί ξανά η αποφυλάκιση Σταμάτη
ΔΙΚΗ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI) Ευρωκίνηση

Την απόρριψη της αίτησης της Βίκυς Σταμάτη για να αποφυλακιστεί εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό,  "η απόδραση είναι προσχεδιασμένη", ενώ "η κράτησή της δεν οδηγεί σε ανυπέρβλητη βλάβη"

Προσχεδιασμένη απόδραση “είδε” ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Βίκυ Σταμάτη, απορρίπτοντας έτσι την αίτησή της να ανασταλεί η ποινή της και να αποφυλακιστεί.

Για έκτη φορά, η σύζυγος Τσοχατζόπουλου άκουσε έναν εισαγγελικό λειτουργό να εισηγείται την κράτησή της. Όπως αναφέρθηκε, η αιτούσα υποστήριξε ότι η απόδρασή της  οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της, για το παιδί της. “Είναι όμως έτσι τα πράγματα;” διερωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Κατά τον εισαγγελέα, σκοπός της ήταν η φυγή: “Η αιτούσα δεν ολοκλήρωσε το στόχο της, να πάει να συναντήσει το παιδί της, επικαλούμενη ότι θα επιβάρυνε το ψυχικό του κόσμου.. Αυτή η σκέψη αποτροπής γιατί δεν έγινε νωρίτερα, πριν την έξοδό της από το Δρομοκαΐτειο; Δεν ήταν αυτή η αιτία της απόδρασης. Ήταν προσχεδιασμένη, όχι σκέψη της στιγμής”.

Αναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. “Πέραν των αντιδράσεων για την παρατεταμένη κράτηση, δεν προκύπτει ψυχική διαταραχή με ανεπανόρθωτη βλάβη, αν δεν δοθεί η αναστολή της ποινής. Ο μάρτυρας ψυχίατρος δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι αναπότρεπτη η κατάστασή της” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “η αγανάκτηση δεν αποτελεί αυτό καθαυτό σε διαταραχή ψυχιατρικού επιπέδου”.

Αναφορικά με την κατάσταση του παιδιού της, ο εισαγγελέας είπε: “Η συντήρηση και η φροντίδα από τα συγγενικά πρόσωπα δεν μπορούν να οδηγήσουν στην άποψη ότι υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη”. Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο στις επόμενες συνεδριάσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα