Ψευτογιατρός: Στον ανακριτή για το “μαύρο χρήμα” από ασθενείς

Ψευτογιατρός: Στον ανακριτή για το “μαύρο χρήμα” από ασθενείς
O 47χρονος που παρουσιαζόταν ως γιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καλείται σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή ο Dr Kontos, του οποίου η δίκη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόιπειρας ανθρωποκτονίας είναι σε εξέλιξη.

Διπλό μέτωπο σε βάρος του “ψευτογιατρού” έχει ανοίξει η ελληνική Δικαιοσύνη, ως αποτέλεσμα της δράση του ως ο άνθρωπος που γνώριζε τη θεραπεία ανίατων ασθενειών.

Ο κατηγορούμενος Dr Kontos που ήδη κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, καλείται τώρα ενώπιον του ανακριτή για το «μαύρο χρήμα» που έπαιρνε από τους καταγγέλοντες με αντάλλαγμα την πλήρη ίαση. Σκευάσματα, βότανα, μέλι και ενέσιμες ουσίες παρείχε στους ασθενείς του, στην πλειοψηφία τους καρκινοπαθείς, ο 48χρονος κατηγορούμενος, λαμβάνοντας χιλιάδες ευρώ τη φορά. Εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για ελπίδα, κατάφερε -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- να λάβει το συνολικό ποσό των 838.175 ευρώ, μέρος των οποίων καλείται να δικαιολογήσει σε ένα δεύτερο στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο «ψευτογιατρός» έχει κλητευθεί προκειμένου να απολογηθεί για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικους χρήματος). Ο κατηγορούμενος πρόκειται σήμερα να βρεθεί ενώπιον του τακτικού ανακριτή, ωστόσο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία έτσι ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να καταλήξει στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο, να συνεχιστεί η κράτησή του Dr Kontos στη φυλακή. Κι αυτό γιατί ναι μεν μέσα στις επόμενες ημέρες θα λήξει η προσωρινή κράτησή του για την κύρια υπόθεση για την οποία δικάζεται, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης των 18 μηνών, ωστόσο δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μία νέα απόφαση προφυλάκισης αυτή τη φορά για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί και η δίκη, όπου αναμένεται να καταθέσουν συγγενείς θυμάτων που έφυγαν από τη ζωή ενώ δέχθηκαν τη «θεραπεία» που πρότεινε ο 48χρονος κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα