Ψυχικό: Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η λεία της διάρρηξης στις θυρίδες

Ψυχικό: Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η λεία της διάρρηξης στις θυρίδες
Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

Το στοιχείο που από την πλευρά τους θεωρούν ακράδαντο οι Αρχές, είναι το γενετικό υλικό του συλληφθέντος που εντοπίστηκε εντός του κυτίου που υπάρχει σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες της τράπεζες.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, έως την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της διάρρηξης των θυρίδων στο υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, δηλαδή έως και τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Η λεία της διάρρηξης ήταν τεράστια καθώς αφορά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας τουλάχιστον 8-9 εκατομμυρίων ευρώ κατά δήλωση των θυμάτων.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

 

Ειδικά ο εντοπισμός των μετρητών είναι ο πλέον δύσκολος αφού δεν υπήρχε λόγος να ήταν προσημειωμένα ενώ για τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά αναζητούνται τυχόν περιπτώσεις κλεπταποδόχων, που θα μπορούσαν να έχουν ρευστοποιήσει μέρος ή και των σύνολο των κλοπιμαίων.

Το γεγονός βεβαίως ότι ο 58χρονος συλληφθείς δεν ομολογεί, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες σε βάρος του και δεν συνεργάζεται με τις Αρχές καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το περαιτέρω έργο των διωκτικών Αρχών.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στοιχείο που από την πλευρά τους θεωρούν ακράδαντο οι Αρχές, είναι το γενετικό υλικό του συλληφθέντος που εντοπίστηκε εντός του κυτίου που υπάρχει σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες της τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν διαρρηχθεί τέσσερις θυρίδες και ο δράστης είχε αποπειραθεί να διαρρήξει ακόμη μία που ανήκε σε μία γυναίκα που έχει πεθάνει, χωρίς να τα καταφέρει ενδεχομένως από πίεση χρόνου.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

 

Το πότε ακριβώς έγιναν οι διαρρήξεις δεν είναι απόλυτα βεβαιωμένο καθώς επισκεπτόταν συχνά τον χώρο αυτό ο 58χρονος αφού διέθετε πληρεξούσιο για την θυρίδα του γιου του. Αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι με πλέον πρόσφατες τις δύο διαδοχικές επισκέψεις στις 21 και 22 Οκτωβρίου όπου είχε μαζί του και χαρτοφύλακα, πιθανόν για την αφαίρεση των κλοπιμαίων και την μεταφορά τους.

Για πιο πίσω χρονικά δεν υπάρχει εικόνα που να φαίνεται να έχει χαρτοφύλακα ή τσάντα μαζί του γιατί πολύ απλά το βιντεοληπτικό υλικό εκείνων των μηνών δεν ήταν πια διαθέσιμο, άρα οι ημερομηνίες αυτές φαίνονται και ως πιο πιθανές για την διάπραξη των διαρρήξεων.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

 

Η διάρρηξη έγινε με μεταλλικό εργαλείο, κατά πάσα πιθανότητα κατσαβίδι, ως υπομόχλιο για να σπάσει την «γλώσσα» της κλειδαριάς που ελέγχουν τα δύο κλειδιά της κάθε θυρίδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για την διάρρηξη χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο αφού δεν έγινε κάποια εξεζητημένη διαδικασία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Οι θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό

Τα κατσαβίδια έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μήπως προκύψει από την ανάλυση αν κάποιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε για τις διαρρήξεις των θυρίδων, αφού κάθε εργαλείο αφήνει και συγκεκριμένο εντύπωμα στην επιφάνεια που χρησιμοποιείται.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα