Σαντορίνη: Ελβετοί διακινητές επιχείρησαν να βάλουν σε πτήση για Γαλλία παράτυπο μετανάστη

Σαντορίνη: Ελβετοί διακινητές επιχείρησαν να βάλουν σε πτήση για Γαλλία παράτυπο μετανάστη

Συνελήφθη ένας Ελβετός και αναζητείται ο ομοεθνής του και "εγκέφαλος" του κυκλώματος όπως επίσης και ένας ακόμη συνεργός τους.

Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, στο Αεροδρόμιο της Θήρας, από άντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δυο αλλοδαποί ηλικίας 41 και 22 ετών και συγκεκριμένα ο Ελβετός διακινητής μεταναστών και ο διακινούμενος από την Σρι Λάνκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προβαίνει σε παράνομη διευκόλυνση-διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Παράλληλα αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί των συλληφθέντων, ανάμεσά τους και ο επίσης Ελβετός «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ειδικότερα, προχθές πρώτες πρωινές ώρες ο 41χρονος Ελβετός μετέβη μαζί με τον 22χρονο διακινούμενο στον Αερολιμένα Θήρας συνοδεύοντας και διευκολύνοντας τον με σκοπό να επιβιβαστεί σε διεθνή πτήση εξωτερικού έχοντας προορισμό τη Γαλλία.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αποτροπή διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, κατά τον διαβατηριακό-αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν στην κατοχή τους συνολικά, τρία δελτία ταυτότητας και τέσσερις άδειες διαμονής, με στοιχεία τρίτων προσώπων, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 820 ευρώ, τα οποία μάλιστα επιχείρησε να πετάξει ο διακινητής αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.

Όπως διακριβώθηκε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ο 41χρονος είχε προμηθεύσει τον 22χρονο με ένα από τα κατασχεμένα δελτία ταυτότητας, ενεργώντας ως μέλος και κατ’ εντολή ηγετικού στελέχους κυκλώματός με διεθνικό χαρακτήρα που ενέχεται στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, μέσω αεροδρομίων, εξασφαλίζοντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και καθοδήγηση προκειμένου να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους.

Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Σημειώνεται ότι σε άλλες περιπτώσεις την ίδια ημέρα συνελήφθησαν ακόμη 17 παράτυποι μετανάστες στους Αερολιμένες της Θήρας και της Κω αντίστοιχα, που επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα