Σχεδόν τις 200 έφτασαν οι κλοπές και οι ληστείες της Γεωργιανής Μαφίας

Σχεδόν τις 200 έφτασαν οι κλοπές και οι ληστείες της Γεωργιανής Μαφίας

Η σπείρα των Γεωργιανών εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο ενώ εξιχνιάσθηκαν ακόμη 50 κλοπές και διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ακόμη 50 κλοπές και διαρρήξεις από την διαβόητη σπείρα των Γεωργιανών που δρούσε επί τουλάχιστον μία 7ετία στην χώρα και εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο.

Πλέον, οι περιπτώσεις εξαιρετικά βίαιων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, ανάμεσά τους και μία ανθρωποκτονία, την οποία διέπραξαν δυο Πακιστανοί, σε βάρος 83χρονου στον Άγιο Δημήτριο το 2010, οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια αγγίζουν σχεδόν τις 200 περιπτώσεις.     

Σχεδόν τις 200 έφτασαν οι κλοπές και οι ληστείες της Γεωργιανής Μαφίας

Θεωρείται η πιο μεγάλη σπείρα ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια που έδρασε ποτέ στην Αττική και γενικότερα στην χώρα. Πέρυσι τον Ιούλιο συνελήφθησαν 30 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε επιμέρους δράσεις της οργάνωσης άλλων 125 μελών της, τα οποία αναζητούνται.

Σε ορισμένες εκ των περιπτώσεων για τις οποίες είναι υπεύθυνοι χρησιμοποίησαν την πληροφόρηση που λάμβαναν από ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς, ενώ όλα τα μέλη του κυκλώματος εκπαιδεύονταν στην σύντομη παραβίαση κλειδαριών και θυρών. Μάλιστα, στην Πλατεία Βικτωρίας που ήταν το «ορμητήριό» τους είχαν εγκαταστήσει και αίθουσα εκπαίδευσης με κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας για να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Η αξία των κλοπιμαίων υπερέβαινε τα 2.000.000 ευρώ. Τα μέλη του κυκλώματος άμεσα “έσπρωχναν” στην “μαύρη αγορά” και σε ενεχυροδανειστήρια τα κλοπιμαία και τον πακτωλό των εσόδων τους τον απέστελαν στην Γεωργία. Η συμπληρωματική δικογραφία, σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας, υποβλήθηκε στον Ανακριτή.              

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: