Siemens: Αναβολή και στο σκέλος Μαντέλη

Siemens: Αναβολή και στο σκέλος Μαντέλη

Ο θάνατος του προέδρου της έδρας και η μη πρόβλεψη αναπληρωτών οδηγεί σε επ' αόριστον αναβολή

Δεύτερο πλήγμα για την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens, μετά το θάνατο του προέδρου στη δίκη Μαντέλη η οποία αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη και ακόμα τεσσάρων κατηγορουμένων και το οποίο είχε διαχωριστεί ήδη από την ανάκριση με την κυρίως υπόθεσης λόγω … κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όμως για λόγους ασθενείας του προέδρου της έδρας η δίκη συνεχώς προχωρούσε σε διακοπές χωρίς την πρόοδό της. Κι αυτό γιατί δεν είχε κληρωθεί για τη υπόθεση αναπληρωτής δικαστής στη θέση του δικαστηρίου.

Ο θάνατος του δικαστικού λειτουργού αναμένεται να οδηγήσει στην επ’ αόριστο αναβολή της δίκης Μαντέλη, όταν το δικαστήριο συνεδρίαση ξανά στις 19 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί για τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την κύρια υπόθεση, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι.

Αιχμές Καμμένου

«Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως “φρόντισε” να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα