Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η τρίτη συνεδρίαση

Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για την δίκη της "Χρυσής Αυγής"  την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στον Κορυδαλλό.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για την δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στον Κορυδαλλό. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Για τρίτη φορά συνεδριάζει σήμερα το Τριμμελές Εφετείο Κακουργήματων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση. Τί αναμένεται να συζητηθεί

Δίχως να παρίσταται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, που θα εκπροσωπηθούν όπως και στο παρελθόν από τους συνηγόρους τους, θα ξεκινήσει -όπως όλα δείχνουν- και σήμερα η δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Με ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει και σήμερα η δίκη, αφού τα "ανοιχτά μέτωπα", για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι αρκετά.

Βασικότερο των ζητημάτων δεν είναι άλλο από τον τόπο διεξαγωγής της δίκης, δηλαδή η καταλληλότητα ή μη της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας των γυναικείων φυλακών, καθώς οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να παρασταθούν ως πολιτικοί ενάγοντες τοποθετούνται κάθε φορά για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, ήδη από χθες υπάρχει και νέα εξέλιξη, μετά τη συνάντηση που είχαν τοπικοί φορείς του Κορυδαλλού, δικηγόροι και βουλευτές με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα, προχώρησε σε δήλωση, η οποία θα υποβληθεί εγγράφως στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη.

Σε αυτή αναφέρεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας, που θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Πρόσθεσε δε ο Νικ. Παρασκευόπουλος ότι "εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα".

Δεύτερο ζήτημα που πρόκειται να εξετάσει το δικαστήριο, είναι η νομιμοποίηση των δικηγόρων της πολιτική αγωγής. Όπως είναι αναμενόμενο, οι υπεραπιστές των 69 συνολικά κατηγορούμενων, αναμένεται να υποβάλλουν ενστάσεις επί του ζητήματος.

Τον τελικό λογο και για αυτό το ζήτημα πάντως, θα έχει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί του ζητήματος όταν θα ολοκληρωθούν οι σχετικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τρίτη στον Κορυδαλλό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δυνατότητα λύσης για τον τόπο διεξαγωγής

SHARE:

24Media Network