Σπείρα απατεώνων από την Αφρική που προσποιούνταν τους "μάγους" άδειαζε πορτοφόλια με …ξόρκια

Σπείρα απατεώνων από την Αφρική που προσποιούνταν τους "μάγους" άδειαζε πορτοφόλια με …ξόρκια

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ούτε ένας ούτε δύο είναι τα θύματα απατεώνων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο «εγκέφαλος» της σπείρας των «μάγων»-βουντού είχε ανοίξει και γραφείο στο κέντρο της Αθήνας

Άφωνοι έμειναν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Ομόνοιας που εξάρθρωσαν μία σπείρα απατεώνων, από τον τρόπο που έπειθαν τα θύματά τους. Οι απατεώνες από την Γκάμπια παρουσιάζονταν ως «μάγοι»-βουντού και πνευματιστές και κυριολεκτικά «εξαφάνιζαν» τα πορτοφόλια των αφελών πελατών τους που γύρευαν από ξεμάτιασμα μέχρι επιστροφή των εραστών και των αγαπημένων τους.

Βέβαια ανάλογες περιπτώσεις με Αφρικανούς έχουν δει στο παρελθόν στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας της περιοχής, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είχε εύρος δίχως προηγούμενο.

Τα τρία μέλη της σπείρας που συστήνονταν ως πνευματιστές-μελλοντολόγοι λειτουργούσαν γραφείο « μαγείας, χειρομαντείας, βασκανίας» σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Αγίου Μελετίου 160 στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα πλήρωναν διαφημίσεις στο διαδίκτυο και σε αγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, μία από τις πολλές αγγελίες που πλήρωνε ο «εγκέφαλος» της σπείρας Musa Touray, ανέφερε για εκείνον: «Musa Touray- Εξέχων μάγος, πνευματιστής, μέντιουμ. Βοήθεια, λύση κάθε σοβαρού προβλήματος. Λύνει κάθε είδους μαγεία, γλωσσοφαγιά. Αποτελέσματα 100%, ερωτικά, σχέσεις, γάμος, επανασυνδέσεις, επαναφορές. Εύνοια, άνοιγμα τύχης επαγγελματικών. Αντιμετωπίζει χρόνιες παθήσεις, σεξουαλική ανικανότητα. Γνώση, εμπειρία, δύναμη, εγγύηση επίλυσης 100% , Αγίου Μελετίου 160, Αθήνα».

Μάλιστα για να πείθουν αρχικά τα θύματά τους για τις ικανότητές τους, δεν τους έπαιρναν λεφτά αμέσως, αλλά πρώτα τους έπειθαν με διάφορα τεχνάσματα. Ακόμα και ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ήταν «διακοσμημένος» με σκούρες κουρτίνες και διάφορα μαντζούνια και λοιπά είδη να κρέμονται από τα ταβάνια και τους τοίχους και ο «μάγος» εμφανιζόταν ντυμένος ανάλογα με μακριές χρυσοποίκιλτες κελεμπίες…

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, στην αρχή έδιναν στα θύματά τους ένα κλούβιο αυγό να το βάλουν στην ντουλάπα τους για τρεις ημέρες και να τους το πάνε πίσω για να δουν οι «ειδικοί» αν οι πελάτες τους είχαν πέσει θύματα …«βουντού». Τότε έβραζαν το κλούβιο αυγό και προφανώς όταν το άνοιγαν αυτό μύριζε πολύ άσχημα και έτσι δήθεν έπειθαν τα θύματά τους ότι ήταν τα «κακά πνεύματα» που το προκαλούσαν αυτό…

Και αν νομίζετε ότι ήταν αμόρφωτοι άνθρωποι τα θύματά τους, κάνετε λάθος, καθώς ήταν από φοιτητές, μέχρι τραγουδιστές και επιχειρηματίες…. Σίγουρα όχι γνωστοί τραγουδιστές και επιχειρηματίες, αλλά άνθρωποι που μπορούσαν πάντως να πληρώσουν ακριβά τις υπηρεσίες του …«μάγου».

Η δράση τους ξεκινά από το 2013, αλλά το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία 21χρονη φοιτήτρια των μουσικών σπουδών που σπούδαζε μάλιστα στην Αμερική, μετέβη στο συγκεκριμένο «μαντείο» μαζί με την μητέρα της, μετά από τις προτροπές μίας φίλης της για να της λύσει την απόρριψη που βίωνε στα ερωτικά της θέματα….

Στο σημείο, αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται ο ρόλος της φίλης της αν ήταν αθώος ή όχι… Η οικογένεια φαίνεται πως ήταν αρκετά εύπορη και αυτό ήταν κάτι που εύκολα το αντιλαμβάνονταν οι «μάγοι» που «ζύγιζαν» τα θύματά τους από αυτά που έβλεπαν και όχι από κάποιο «μαγικό» χάρισμα.

Αρχικά ζήτησαν και πήραν 2.000 ευρώ από την κοπέλα για να την κάνουν, πιο επιθυμητή και στη συνέχεια άρχισαν να της ζητούν και άλλα χρήματα… Στην πορεία, μάνα και κόρη αντιλήφθηκαν την απάτη και τότε η φοιτήτρια άρχισε να ξεκόβει. Τότε, ο Musa Touray επιστράτευσε το άλλο του τέχνασμα για αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή αυτό του εκβιασμού και άρχισε να απειλεί την 21χρονη, πως αν δεν τον πλήρωνε με 3.500 ευρώ τότε θα έκανε κακό σε εκείνη και την οικογένειά της με …«μάγια-βουντού».

Μάνα και κόρη αποφάσισαν τότε να καταγγείλουν τα όσα συνέβαιναν στο Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα της φοιτήτριας και την έστειλαν στο ραντεβού, όπου την κατάλληλη στιγμή εισέβαλαν μέσα στο αφρικάνικο «μαντείο» και συνέλαβαν τον «μάγο» και τους δύο ομοεθνείς του συνεργούς.

Κατά τον ίδιο τρόπο είχε πέσει θύμα τους ένας ιδιοκτήτης καταστημάτων που επιθυμούσε να επιστρέψει η ερωμένη του και βέβαια …«τζίφος» και ένας όχι γνωστός 37χρονος τραγουδιστής που επίσης επιθυμούσε να επιστρέψει η πρώην σύντροφός του, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε να δώσει πολλά χρήματα γιατί ήταν μόνο στην αρχή….

Σημειώνεται ότι οι «μάγοι-βουντού» για να αποκτήσουν «πελατεία», διαφήμιζαν το γραφείο τους στο διαδίκτυο, καθώς και σε ειδικά διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία είχαν εκτυπώσει και διένειμαν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, καθώς θεωρείται δεδομένο από την διετή τους δράση ότι τα θύματά τους θα είναι κατά πολύ περισσότερα…

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιάσεις και οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network