Σπείρα διακινούσε ταινίες με βιασμούς βρεφών

Σπείρα διακινούσε ταινίες με βιασμούς βρεφών

Σκληρό πορνογραφικό υλικό μετά από έρευνες σε σπίτια εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. Διαβάστε για τη μεγάλη επιχείρηση με τον κωδικό "Egma"

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία "EGMA", για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων κατ' οίκον έρευνες σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

ADVERTISING

Από την αστυνομική έρευνα και ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (βρέφη) σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer "DONKEY 2000", που κατείχαν και μοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:

* Πενήντα έναν σκληρούς δίσκους Η/Υ

* Δύο φορητούς Η/Υ

* 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας

SHARE:

24Media Network