Στα χέρια της ΕΛΑΣ μέλη κυκλώματος εισαγωγής κοκαϊνης

Συνελήφθη την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 το μεσημέρι στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 27 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και δισκίων ecstasy καθώς και για εγκατάσταση, εντός της οικίας της, εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπή η οποία διακινεί συστηματικά ναρκωτικές ουσίες, όλων των ειδών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων και πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκε η 27χρονη, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -170- γραμμ.
Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -230- γραμμ.
Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -8.550- γραμμ.
Τετρακόσια πενήντα -450- δισκία "ECSTASY" (XTC)
Σκόνη λευκού χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της κοκαΐνης βάρους -1.230- γραμμ.
Σκόνη καφέ χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της ηρωίνης βάρους -850- γραμμ.
Ένα (1) εύχρηστο υποπολυβόλο τύπου "SCORPION" με γεμιστήρα 
Τριάντα τέσσερα (34) φυσίγγια των 7,65 mm.
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ)
Συνελήφθη την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 το μεσημέρι στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 27 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και δισκίων ecstasy καθώς και για εγκατάσταση, εντός της οικίας της, εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπή η οποία διακινεί συστηματικά ναρκωτικές ουσίες, όλων των ειδών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων και πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκε η 27χρονη, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -170- γραμμ. Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -230- γραμμ. Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -8.550- γραμμ. Τετρακόσια πενήντα -450- δισκία "ECSTASY" (XTC) Σκόνη λευκού χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της κοκαΐνης βάρους -1.230- γραμμ. Σκόνη καφέ χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της ηρωίνης βάρους -850- γραμμ. Ένα (1) εύχρηστο υποπολυβόλο τύπου "SCORPION" με γεμιστήρα Τριάντα τέσσερα (34) φυσίγγια των 7,65 mm. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) G4PHOTOS

Καταζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και τελικά συνελήφθησαν στη Γλυφάδα. Ο λόγος για ένα ζευγάρι, μέλη κυκλώματος διακίνησης και εισαγωγής κοκαϊνης και άλλων ναρκωτικών

Στη Γλυφάδα συνελήφθησαν ένας 51χρονος Βρετανός και μία 44χρονη Ελληνίδα, μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κοκαϊνης αλλά και άλλων ναρκωτικών στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα δύο μέλη καταζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των βρετανικών αρχών.

Ο 51χρονος Βρετανός και η 44χρονη Ελληνίδα άλλαζαν συνεχώς σπίτια και αυτοκίνητα για να μην εντοπίζονται από την ΕΛΑΣ, η οποία τους αναζητούσε από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ενημερώθηκε για την έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν μέλη κυκλώματος που είχε εισάγει πάνω από δύο τόνους κοκαΐνη στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και μεγάλες ποσότητες κάνναβης και αμφεταμινών, ενώ φέρονται ότι έχουν "ξεπλύνει" περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια αγγλικές λίρες, που προέρχονται από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network