Στη φυλακή για την επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση

Στη φυλακή για την επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση

Ποινές κάθειρξης από 12 έως 53 έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας και ληστείας του ζεύγους Καλλίτση στους τρεις καταδικασθέντες. Τί δήλωσε ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης για την ετυμηγορία

“Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ’ όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή” δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, η οποία έστειλε στη φυλακή και τους τρεις κατηγορούμενους.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα την ενοχή και των τριών χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά. Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε:

– ποινή κάθειρξης 54 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια, στον 42χρονο που πυροβόλησε κατά του κομμωτή και ο οποίος εξέτιε εκείνη την περίοδο ποινή κάθειρξη για ληστεία. Καταδικάσθηκε για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή,  της απόπειρας ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Μάλιστα, το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να συγχωνευθούν οι επιβληθείσες ποινές του, ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια.

– ποινή κάθειρξης 12 ετών στον αστυνομικό, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε πως πως ο ρόλος του ήταν μόνο να δώσει ορισμένες πληροφορίες για το ζεύγος Καλλίτση. Κρίθηκε ένοχος μόνο για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή ενώ αθωώθηκε για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του , της απλής συνέργειας της απόπειρας ληστείας σε βάρος της και της κατοχής φυσιγγίων και πυρομαχικών.

– ποινή κάθειρξης 18 ετών στον 35χρονο Ιρακινό και απέλαση αφού εκτίσει την ποινή. Η καταδίκη αφορά στις πράξεις της απλής συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας.

Μικρή αναστάτωση επικράτησε όταν η υπεράσπιση του αστυνομική κατέθεσε αίτημα η απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση, με τον Πάνο Καλλίτση να αντιδρά άμεσα και να αποχωρεί αγανακτισμένος από τη δικαστική αίθουσα.

Καλλίτσης: Εννοείται ότι θέλετε να τον βγάλετε έξω. Βγάλτε τον έξω τι να πω!

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα