Στοιχεία ‘σοκ’ στη δολοφονία Ζέμπερη: Πάλεψε για τη ζωή της με άλλον άνδρα – Όχι τον κατηγορούμενο

Στοιχεία ‘σοκ’ στη δολοφονία Ζέμπερη: Πάλεψε για τη ζωή της με άλλον άνδρα – Όχι τον κατηγορούμενο

Σε άλλον άνδρα ανήκει το DNA από τα νύχια του θύματος. Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα χέρια της άτυχης εφοριακού δεν είναι του καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Ανατροπή στα όσα γνωρίζουμε φαίνεται πως φέρνει μαρτυρία της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη, αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η εφοριακός. Στα νύχια της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, που δεν ήταν ο Σοροπίδης.  Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε στην εκπομπή “Φως στο τούνελ” η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου. Όπως ανέφερε η δικηγόρος έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά διαφορετικά δείγματα. Είκοσι ένα από αυτά, δεν είχαν αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα. “Σίγουρα υπήρξε στο χώρο του κοιμητηρίου το γενετικό υλικό του δράστη όπως έδειξαν οι χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν εκεί και για το λόγο αυτό είμαστε πολύ επιφυλακτικοί”, έσπευσε να συμπληρώσει η κ. Παναγοπούλου.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως στο μαχαίρι που έχει στα χέρια της η Σήμανση σαν πειστήριο εγκλήματος, υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού ανδρός που δεν είναι του κατηγορούμενου. “Περιμένουμε να μας πει την αλήθεια. Μέχρι τότε σκοπεύουμε να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο γενετιστή για να φωτιστεί η υπόθεση και επιμένουμε στην αναπαράσταση” πρόσθεσε η δικηγόρος.

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Πληρωμένη αποστολή

Να θυμίσουμε πως ο κατηγορούμενος εμμένει το τελευταίο διάστημα στον ισχυρισμό του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού. Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 58χρονος, σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία.

Αυτοί οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή. Υποστηρίζει, επίσης, ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Σημειώνεται, ότι στην πρώτη απολογία του ο 58χρονος, αφού τόνιζε πως είναι τοξικομανής, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η άτυχη 32χρονη εφοριακός δέχτηκε συνολικά 14 μαχαιριές εκ των οποίων οι τέσσερις μοιραίες μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών και ο δράστης κατά την διαφυγή του αφαίρεσε την τσάντα του θύματος. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Δώρα Ζέμπερη είχε επισκεφθεί το Β’ Νεκροταφείο όπως συνήθιζε, για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα