Συλλήψεις για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην Γλυφάδα

Συλλήψεις για ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην Γλυφάδα
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (φωτο αρχείου) Eurokinissi

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες της Παρασκευής στη Γλυφάδα-Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, έξι εκ των οποίων ανήλικοι.

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας δύο περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες της Παρασκευής, στη Γλυφάδα.

Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, συνολικά επτά άτομα, έξι εκ των οποίων ανήλικοι, όλοι τους Έλληνες.

Επιπλέον, συνελήφθησαν πέντε κηδεμόνες των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν περιλαμβάνονται ακόμα πέντε κηδεμόνες, οι οποίοι και αναζητούνται.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις εκ των οποίων ανήλικοι, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς με χρήση σωματικής βίας και απειλή αφαίρεσαν από δύο ανηλίκους τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις κηδεμόνες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεις κηδεμόνες.

Για τη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της νομοθεσίας για τα όπλα και των σωματικών βλαβών, καθώς ο ένας εξ αυτών προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ανήλικο και οι δύο άλλοι με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Κατασχέθηκε το μαχαίρι, ενώ παράλληλα ανευρέθη και αποδόθηκε στον παθόντα το κινητό τηλέφωνο. Επίσης, συνελήφθησαν δύο κηδεμόνες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο κηδεμόνες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες ως οι δράστες των σε βάρος τους ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα