Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς σε Αττική, Φωκίδα, Μεσσηνία

Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς σε Αττική, Φωκίδα, Μεσσηνία
Φωτιά στους Θρακομακεδόνες AP Photo/Michael Varaklas

Στον Άγιο Στέφανο εντοπίστηκαν δύο ύποπτα άτομα που στην κατοχή τους είχαν και υλικά πρόσφορα για εμπρησμό.

Σε συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς προχώρησαν άντρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε Αττική, Φωκίδα και Μεσσηνία.

Στην Αττική, το πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς και παραδόθηκε στην Πυροσβεστική, μία νεαρή Αφγανή που αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως. Στην κατοχή της βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και από την προανάκριση προέκυψε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, στο Κρυονέρι συνελήφθη ένας 40χρονος Έλληνας οδηγός αστικού λεωφορείου που εμφανίστηκε σε ομάδα εθελοντών πυροσβεστών ως εθελοντής.

Τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας του όμως παρατήρησαν ότι εκεί που δεν υπήρχε φωτιά, όπου πήγαινε μόνος του, ξαφνικά προκαλούνταν εστίες. Τον κατήγγειλαν και συνελήφθη, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά πρόσφορα για εμπρησμό και κατασχέθηκαν. Θα οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, η Αστυνομία αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας εντόπισαν τον ανωτέρω, να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι. Κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί. Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, τσόφλια καρυδιών, που χρησιμοποιούνται ως προσανάμματα, φιδάκι, κροτίδες, ποσότητα κάνναβης, σπόροι και τρίφτης κάνναβης και φορητός υπολογιστής. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σήμερα το βράδυ στο Καπανδρίτι εντοπίστηκαν δύο ύποπτα άτομα που στην κατοχή τους είχαν και υλικά πρόσφορα για εμπρησμό, ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάστηκαν, για τυχόν εμπλοκή τους σε εμπρησμό. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι από την έρευνα σε βάρος τους από την Αστυνομία.

Στην Μεσσηνία συνελήφθη από την Πυροσβεστική ένας 23χρονος Έλληνας για εμπρησμό ως ο υπεύθυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή Άνθεια χθες, που πλέον είναι σε ύφεση, όμως προκάλεσε ακόμα και εκκένωση περιοχής. Πρόσθετα, ακόμη ένα άτομο συνελήφθη στην Ναύπακτο για εμπρησμό από άντρες της τοπικής Υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα