Σύλληψη βομβιστή Παπαδήμου: Οι σχέσεις του με Πυρήνες, Επαναστατικό Αγώνα και ΟΛΑ

Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων οδηγέιται στο Εφετείο Αθηνών ο 29χρονος συλληφθείς που φέρεται να σχετίζετα με τις αποστολές φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων οδηγέιται στο Εφετείο Αθηνών ο 29χρονος συλληφθείς που φέρεται να σχετίζετα με τις αποστολές φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο 29χρονος που συνελήφθη για τις επιστολές-βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και σε άλλους στόχους ήταν έτοιμος για νέο μπαράζ χτυπημάτων - Εξετάζονται οι σχέσεις του με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας, δηλώνει στέλεχος της αντιτρομοκρατικής στο News 24/7

«Είμαστε βέβαιοι ότι είναι δυνατός παίκτης» ο 29χρονος συλληφθείς ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου και άλλων στόχων, τόνισε στο News24/7, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν ότι πρόλαβαν να τον συλλάβουν ώρες πριν από ένα νέο μπαράζ χτυπημάτων.

Την πεποίθηση αυτή την στηρίζουν όχι μόνο στις σχεδόν έτοιμες βόμβες που κατέσχεσαν στην κατοχή του τις οποίες ετοιμαζόταν κάπου να μεταφέρει, ίσως σε άλλο κρησφύγετο, αλλά και στο ότι μέχρι σήμερα η πολυπόθητη προκήρυξη για τα προηγούμενα χτυπήματα δεν έχει βγει με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι ο κύκλος χτυπημάτων του σχεδίου «Νέμεσις ΙΙ» να είναι ουσιαστικά ακόμα ανοιχτός.

Αυτός που μένει τώρα είναι να εντοπιστούν τυχόν γιάφκες και με άλλο υλικό και βεβαίως να συλληφθούν οι συνεργοί του που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Άλλωστε και μία γειτόνισσά του ανέφερε σε δημοσιογράφους στη γειτονιά της οδού Αλκαμένους και Περγάμου, πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου 5 ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι που είχε νοικιάσει.

Περιέγραψε πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Ο ρόλος του στις επιθέσεις

Ο 29χρονος θεωρείται από τους αστυνομικούς πως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ίσως ο κατασκευαστής των βομβών ουσιαστικά για όλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας, αφού στοιχεία τον συνδέουν με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Πόλα Ρούπα, αλλά και με την ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, επιβεβαιώνοντας κατά κάποιον τρόπο την λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία.

Ο 29χρονος συνελήφθη χθες, πρωινές ώρες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επί της οδού Αλκαμένους, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαΐου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις κατ' οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, στο πατρικό του σπίτι στο Ελληνικό και σε ένα ακόμα φιλικό του σπίτι που επισκεπτόταν συχνά. Ήδη έχουν κατασχεθεί σημειώσεις και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα εξεταστούν μήπως διαπιστώσουν οι αστυνομικοί τους νέους στόχους.

Το συγκεκριμένο άτομο το 2011 είχε συμμετάσχει σε επεισόδια, φέρεται να επισκεπτόταν συχνά τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις Φυλακές και έτσι μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως πιθανά στρατολογημένο μέλος, το οποίο στη συνέχεια απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην Αντιτρομοκρατική από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν είναι βέβαιοι ότι έχει άμεση εμπλοκή με το μπαράζ των τρομοδεμάτων αλλά και εξετάζουν τις περιπτώσεις των χτυπημάτων σε βάρος του ΣΕΒ, της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην απόπειρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Γενικά οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν τον «συνδετικό κρίκο» στα χέρια τους με όλα τα γνωστά χτυπήματα της νεοτρομοκρατίας. Τα πλέον πολύτιμα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι επαφές που φέρεται να είχε και οι πανομοιότυπες βόμβες στα χτυπήματα των τελευταίων ετών σε σχέση με ό,τι βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του.

Τον έπιασαν με έτοιμες βόμβες στα χέρια-Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,

  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη”.

Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της "ορφανό" DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.

Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, το οποίο ενδεχομένως οδήγησε στον συλληφθέντα, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως "ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

"Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα".

Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.

Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων και αυτή η έρευνα απέδωσε καρπούς.

Γιατί "βιάζεται" η Αντιτρομοκρατική

Μάχη με τον χρόνο δίνουν εντωμεταξύ στην Αντιτρομοκρατική για να μπορέσουν εγκαίρως να εξουδετερώσουν ολόκληρο τον νέο πυρήνα και το τυχόν οπλοστάσιό του πριν προλάβουν να προβούν σε νέα χτυπήματα, αφού η πεποίθηση των Αρχών και οι πληροφορίες που φαίνεται να καταλήγουν σε αυτές το τελευταίο χρονικό, είναι ότι ετοιμάζεται νέο χτύπημα ή νέα χτυπήματα ειδικά με αφορμή το πως εξελίχθηκε η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή.

Στον ανακριτή ο 29χρονος

Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε ο 29χρονος που συνελήφθη χθες το πρωί για κατηγορίες που αφορούν την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Εφετείο όπου θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής ενώ αργότερα πρόκειται να μεταχθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για τον οπλισμό και τα πλαστά πιστοποιητικά που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η θέση του 29χρονου σε όσα του καταλογίζονται με το ένταλμα σύλληψης, όπως και αν θα απολογηθεί σήμερα, ακόμη και αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις, ή αν θα ζητήσει όπως δικαιούται προθεσμία για να προετοιμαστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαδήμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στον Παπαδήμο: 'Δυνατός παίκτης' ο 29χρονος βομβιστής- Πρόλαβαν νέο μπαράζ χτυπημάτων

Το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη ο βομβιστής του Παπαδήμου - Τον έπιασαν με βόμβες στα χέρια

SHARE:

24Media Network