Σύλληψη Ξηρού: Μια γυναίκα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Ολόκληρο οπλοστάσιο στο κρησφύγετο

Σύλληψη Ξηρού: Μια γυναίκα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Ολόκληρο οπλοστάσιο στο κρησφύγετο
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία και απεικονίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό μετά την σύλληψή του σε σπίτι στην Ανάβυσσο το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) Eurokinissi

Η Αστυνομία ψάχνει τη γυναίκα που έκρυβε τον Χριστόδουλο Ξηρό. Στον εισαγγελέα το μεσημέρι ο 58χρονος

Μια γυναίκα φέρεται πως βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα και με μαρτυρίες, τον έβλεπαν με μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά την εν λόγω γυναίκα η οποία ίσως να ήταν ο συνδετικός κρίκος του Ξηρού με άλλα μέλη της οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού έχει βρεθεί ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ήδη βρέθηκαν 7 καλάσνικοφ, πυροκροτητές, μια ρουκέτα, τμήμα αντιαρματικού όπλου, RPG, ένα βαρέλι με εκρηκτικά, ένα μεγάλο κουτί σφραγισμένο διαστάσεων 1 μέτρο επί 50 εκατοστά και τσουβάλια με άμμο.

Έτσι, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι είχε μαζί του βαρύ οπλισμό και πιθανότατα να ετοίμαζε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο αντιαρματικό είχε χτυπήσει τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι-κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από έξι μήνες από άλλο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ και όπως κάνουν συνήθως όλοι οι τρομοκράτες, ο Ξηρός δεν θέλησε να αποκαλύψει τους πιθανούς συνεργούς του, ούτε το πότε νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο.Αρκέστηκε σε μια σύντομη συνάντησή του με έναν αστυνομικό να τονίσει πως ο,τι έκανε το έκανε για πολιτικούς λόγους.

“Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους για πολιτικούς λόγους”, του απάντησε ο αστυνομικός με τον Ξηρό να ανταπαντά πως “τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα”. “Τότε θα έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και να μην έχετε πάρει τα όπλα”, του απάντησε ο αστυνομικός.

Μάλιστα, μέσω της σκηνοθεσίας ενός τροχαίου ατυχήματος μπόρεσαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να διασφαλίσουν την σύλληψη του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού. Την ώρα που επέστρεφε με την ίδια αμφίεση και πάνω σε ένα ποδήλατο ένας αστυνομικός που οδηγούσε μια μηχανή έπεσε και ο Ξηρός κατέβηκε και τον πλησίασε για να τον βοηθήσει.

Εκείνη την ώρα ήρθαν και άλλοι συνάδελφοί του και ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη, βάζοντάς του χειροπέδες. “Ναι τελείωσε, εγώ είμαι, ο Χριστόδουλος Ξηρός”, τους είπε.

Σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα