Συνεχίζονται οι έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τη μεγάλη υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης

Συνεχίζονται οι έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τη μεγάλη υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης

Συνεχείς έρευνες ακόμα και στα σωστικά πλοία του NOOR ONE για ανεύρεση και άλλων ποσοτήτων ηρωίνης

Προς πάσα κατεύθυνση και υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών άλλων χωρών, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με την ποσότητα - "μαμούθ" ηρωίνης που μεταφέρθηκε στη χώρα μας με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, από τα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ομάν στον κόλπο της Ελευσίνας.

Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, ενώ ο τρίτος ανακριτής Πειραιά δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει τις μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων εμπλεκομένων που σχετίζονται με υπευθύνους άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Η ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών ήταν κρυμμένη στο δεξαμενόπλοιο "NOOR ONE", με μελετημένο και καλά σχεδιασμένο τρόπο, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του από την Ελευσίνα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη γινόταν πάντα νυχτερινές ώρες. Προκειμένου τα άτομα που μετέφεραν την ηρωίνη από το καράβι σε φορτηγό η άλλα οχήματα να μην γίνονται αντιληπτά, είχαν νοικιάσει μικρή αποθήκη στον χώρο κοντά στο πλοίο.

Το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα και φορτηγά, ενώ ο πρώτο έλεγχος στο πλοίο έγινε για λαθραίο καύσιμο.

Στο μεταξύ από το "NOOR ONE" κάποια σωστικά μέσα του πλοίου, φουσκωτά μπαλόνια, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελεγχθούν με ειδικές ακτίνες χ-ray.

Η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο ολοκληρώθηκε και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει έλεγχος στα αμπάρια του προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες ποσότητες ηρωίνης σε κρύπτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άλλα 7 άτομα προσήχθησαν. Δεν αποκλείεται στα αμπάρια του πλοίου να βρεθούν και νέες ποσότητες ηρωίνης

Ηρωίνη στη Φιλοθέη: "Τυχαία η εμπλοκή μου", υποστήριξε ο μεταφορέας

SHARE:

24Media Network