Συνελήφθη στην Ελλάδα διεθνώς καταζητούμενος Κουβανός

Περιπολικό έχει κλείσει το δρόμο πριν τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, την Τετάρτη 25 Νομεβρίου 2015. Τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκκενώθηκαν  μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών, που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας. Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να ερευνήσουν τον χώρο.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Περιπολικό έχει κλείσει το δρόμο πριν τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, την Τετάρτη 25 Νομεβρίου 2015. Τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκκενώθηκαν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην Εφημερίδα των Συντακτών, που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας. Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να ερευνήσουν τον χώρο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Είχε κλέψει 71 έργα τέχνης από το Μουσείο της Αβάνας και θα τα «έσπρωχνε» σε συλλέκτες. Το αίτημα νομιμοποίησης στην Ελλάδα και η φιλοξενία από την αδερφή του στη χώρα μας

Συνελήφθη στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 36χρονος Κουβανός Σεράνο Μπαρέιρο Χούλιο Σέζαρ.

Σε βάρος του, είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Κούβας, κατηγορούμενος ως ο κύριος δράστης ληστείας-υπεξαίρεσης 71 έργων τέχνης ανυπολόγιστης αξίας από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας , με σκοπό την εμπορία στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ο δράστης διέμενε στο σπίτι της αδερφής του και του 40χρονου Έλληνα γαμπρού του στο Κορωπί. Ο Σεράνο εργαζόταν ως οδηγός σε βιομηχανία αρτοσκευασμάτων στο Κορωπί και επικαλέστηκε πως δεν ήξερε που βρίσκονταν οι πίνακες αυτοί και πως έχει πέσει θύμα σκευωρίας στην χώρα του. Μάλιστα, είχε κάνει αίτημα να νομιμοποιηθεί στην χώρα με τα πραγματικά του στοιχεία. 

Από την Ασφάλεια συνελήφθη και ο Έλληνας γαμπρός του, για παράβαση του νόμου περί Όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα 38αρι περίστροφο και 55 φυσίγγια. Στην κατοχή του δράστη πάντως και στο σπίτι δεν βρέθηκε κανένα ύποπτο έργο τέχνης, ούτε καν αντίγραφό τους. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

SHARE:

24Media Network