Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Ποιο είναι το ύψος του ποσού που δεν κατέβαλε

Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ για φοροδιαφυγη σχετικά με τη λιστα Λαγκάρντ.

Το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει αλλά δεν κατέβαλε είναι περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ. Σε βάρος του κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο κ. Μπόμπολας, γνώριζε ότι έληγε τέλη Απριλίου και βρισκόταν σε διαβουλεύσεις για το αν θα έδινε τα χρήματα. Είχε ενημερωθεί από χθες από τους δικηγόρους του ότι επίκειται σύλληψή του και γι’ αυτό προσήλθε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγείται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Λ. Μπόμπολας, κατέβαλε το ποσό που του αναλογεί και αφέθηκε ελεύθερος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα