Συνελήφθη η 22χρονη συνεργός του Ξηρού, Αγγελική

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΧΘΗ ΚΑΙ  ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΛΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΝΕΑΡΗ----ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΧΘΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΛΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΝΕΑΡΗ----ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Μετά από αναζήτηση μηνών, η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη της "Αγγελικής", συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού. Την έπιασαν στη Σαλαμίνα. Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της (Vid)

Συνελήφθη το πρωί στη περιοχή της Σαλαμίνας  η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως έγινε γνωστό, η Αγγελική συνελήφθη στην περιοχή της Σαλαμίνας, στο πατρικό σπίτι κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Αγγελική είχε αλλάξει για μια ακόμα φορά τα μαλλιά της, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή, ενώ κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες κυκλοφορίες κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Έφη Στατίδη και βρισκόταν στο συγκεκριμένο σπίτι για αρκετό καιρό, όχι όμως από την αρχή των ερευνών.

Σήμερα το πρωί, η Αθηνά Τσάκαλου, στο σπίτι της οποίες κρυβόταν η Αγγελική Σπυροπούλου, είχε κληθεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει ως μάρτυρας. Φτάνοντας στην εισαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να παραδοθεί.

Της απάντησαν ότι δεν εκκρεμεί κάποιο ένταλμα σε βάρος της, ωστόσο η στιχομυθία, κίνησε τις υποψίες των αρχών, οι οποίες είχαν την πεποίθηση ότι εκεί κρυβόταν η Σπυροπούλου. Μετά από αυτή την εξέλιξη δόθηκε η εντολή για έρευνα στο σπίτι των εγκλείστων, όπου και τη συνέλαβαν. Παράλληλα, συνελήφθη και η μάνα των αδελφών Τσάκαλου.

Στο σπίτι, όπου συνελήφθη η Αγγελική, βρισκόταν μαζί της και μια νεαρή κοπέλα, φίλη ενός εκ των Τσάκαλων, η οποία προσήχθη και θα εξεταστεί.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, θα ακολουθήσει σειρά προσαγωγών και συλλήψεων για την ίδια υπόθεση.

Η νεαρή μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών. Η 22χρονη φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Ο πατέρας της Αγγελικής είχε καταθέσει ότι "οι επικοινωνίες μας μέσω τηλεφώνου ήταν γενικά αραιές μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Αρχές καλοκαιριού επέστρεψε στο οικογενειακό μας σπίτι. Τελευταία φορά την είδα περί τα τέλη Αυγούστου. Όταν έφυγε μου είπε ότι θα πήγαινε στην Κομοτηνή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μαζί της πήρε λίγα ρούχα".

Αντίστοιχα, η μητέρα της είχε υποστηρίξει: "Αρχές καλοκαιριού μου ανέφερε πως ήθελε να κάνει μία εργασία σχετικά με τη σχολή της. Η εργασία σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα θυμάμαι πως μου είχε πει με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε".

Διαβάστε ακόμα: Το προφίλ των συνεργών Ξηρού

Η Αγγελική είναι μια από τις δυο γυναικείες παρουσίες τις οποίες έχουν καταγράψει οι γείτονες του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Την Αγγελική είχε αναγνωρίσει και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει  διαμέρισμα καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά,  τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

"Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη" είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι "την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ευρώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της".

Στις αρχές Δεκέμβρη συνάντησε ξανά τη Μελάνη, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και "μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης, μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισσότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και απεχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα".

Διαβάστε ακόμα: Πυρήνες κατά Ξηρού. Κάποτε ρουφιάνος, πάντοτε προδότης

Διαβάστε ακόμα: Ο "Τσακ Νόρις" έσπασε στο ξύλο τον Ξηρό

Η "υπερβόμβα" του Ξηρού

Τα υλικά της «συνταγής» για την «υπερβόμβα» του Ξηρού φαίνεται πως είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων να συγκεντρώσει η Αγγελική. Δύο γυναίκες μάρτυρες-«κλειδιά» της υπόθεσης, οι οποίες είναι υπάλληλοι σε εταιρεία εμπορίας εργαστηριακών και χημικών ειδών στη Ν. Χαλκηδόνα, αναγνώρισαν την Αγγελική στο πρόσωπο της κοπέλας, που μετέβη στις 29 Δεκεμβρίου 2014, στην εταιρεία τους, για να παραγγείλει δήθεν για τον θείο της «Κωνσταντίνο Μελάνη», που ασχολείτο με μοντελισμό στην Εύβοια, την υπερποσότητα των 40 λίτρων νιτρομεθανίου, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο Ξηρός στην υπερβόμβα του.

Αν και η εταιρεία της έδωσε προσφορά, της τόνισαν ότι για να γινόταν η παραγγελία, πόσο δε μάλλον για μία τέτοια υπερβολική ποσότητα, του εξαιρετικά εύφλεκτου υλικού, χρειαζόταν ΑΦΜ εταιρείας, που να έχει σχετικό αντικείμενο, όμως η Αγγελική προφασίστηκε πως δεν το γνώριζε και ζήτησε γραπτώς την προσφορά τους, μέχρι να μάθει παραπάνω στοιχεία.

Η Αγγελική δεν γύρισε ποτέ πίσω στην εταιρεία αυτή, όπως υποστήριξαν οι υπάλληλοι. Μάλιστα, όταν έμαθε πως ακόμα και αν μπορούσε εκείνη την ημέρα να κάνει την παραγγελία ο «θείος» της δεν θα παραλάμβανε την ποσότητα αυτή πριν τις 19 Ιανουαρίου, μάλλον ...αποχώρησε απογοητευμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη η γυναίκα - σύνδεσμος μεταξύ Ξηρού και Πυρήνων της Φωτιάς

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης των δύο συνεργατών του Ξηρού

SHARE: