Συνελήφθη μέλος της σπείρας των απατεώνων που πωλούσαν ακίνητα τα οποία δεν τους άνηκαν στο Ψυχικό

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ EUROKINISSI

Τυχαία εντοπίστηκε μέλος της σπείρας που πραγματοποιούσε αναλήψεις για λογαριασμό μελών του κυκλώματος

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 48χρονος Έλληνας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη, μία 37χρονη γυναίκα και ένας 51χρονος άνδρας από την Κύπρο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο 48χρονος, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 20 κάρτες ανάληψης μετρητών, ξένων τραπεζών και τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 9.595 ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς συμμετείχε στην περήφιμη εγκληματική ομάδα των απατεώνων που δρούσαν επί δύο χρόνια, εντόπιζαν οικόπεδα και βίλες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Βούλα, όπου εμφανίζονταν ως δήθεν ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια εμφανίζονταν σε υποψήφιους αγοραστές, από τους οποίους μόλις εισέπραταν τις προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανίζονταν. Τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει τα μέλη της σπείρας προσπαθούσαν να τα «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ρόλος του 48χρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51χρονου Κύπριου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των προαναφερόμενων καρτών.

Αυτό βεβαίως το έκανε με το αζημείωτο, καθώς αν και ήταν άεργος οι Κύπριοι “αετονύχηδες” και μέλη της μεγάλης σπείρας που τον είχαν προσεγγίσει και είχαν “προσλάβει” για αυτή τη δουλειά, του είχαν ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες μία “μαϊμού” εταιρεία software με έδρα το σπίτι του στο Ψυχικό, μόνο και μόνο για να μπορεί να δικαιολογεί με κάποιον τρόπο την κίνηση όλων αυτών των χρηματικών ποσών, βγάζοντας βεβαίως και αυτός την προμήθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 48χρονος δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ενώ παραμένουν να είναι άφαντοι οι δύο Κύπριοι που τον προσέλαβαν γι αυτόν τον σκοπό και βεβαίως ο “εγκέφαλος” της συμμορίας.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 9.595 ευρώ

20 κάρτες τραπεζών

11 αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών

12 αποδείξεις από ΑΤΜ

Τέσσερα κινητά

Ένα μαχαίρι

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network