Συνελήφθη ο Αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών για δωροδοκία και εκβιασμό κρατουμένου

Συνελήφθη ο Αρχιφύλακας των φυλακών Γρεβενών για δωροδοκία και εκβιασμό κρατουμένου

Είχε προηγηθεί καταγγελία από αλλοδαπό κρατούμενο των φυλακών Γρεβενών, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος απαιτούσε από εκείνον 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας

Στα χέρια των αντρών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος έπεσε ο 34χρονος Αρχιφύλακας των Φυλακών Γρεβενών για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος κρατουμένου, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση άδειας σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί καταγγελία από αλλοδαπό κρατούμενο των Φυλακών Γρεβενών, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος απαιτούσε από εκείνον 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας. Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη το βράδυ, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που είχε ζητήσει.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και ακόμη 385 ευρώ. Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα Αρχιφύλακα των Φυλακών Γρεβενών και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες που έχουν καταλήξει στο Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

Από την σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται, ότι είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network