Συνελήφθη ο διοικητής του Αλλοδαπών Ασπροπύργου για εκβιασμό και δωροδοκία

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. (Φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου και ένας υπαστυνόμος. Ζήτησαν 10.000 ευρώ από επιχειρηματία για να μην του βεβαιωθούν πρόστιμα για παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη από άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου με έναν φάκελο με χιλιάδες ευρώ στην κωλότσεπη. Παρών κατά την δωροδοκία στο γραφείο του διοικητή ήταν και ένας υπαστυνόμος που επίσης συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα, ο διοικητής του Αλλοδαπών Ασπροπύργου πραγματοποίησε μόνος του έφοδο σε εταιρεία ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Δυτική Αττική που διατηρούσε μία οικογένεια νέων επιχειρηματιών από την Κρήτη.

Στις εταιρείες ανακύκλωσης συνήθως πηγαίνουν διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά περιφερόμενοι ρακοσυλλέκτες, επίσης συνήθως Πακιστανοί, πληρώνονται για αυτά και αποχωρούν, όμως σύμφωνα με την νομοθεσία, αυτοί δεν πρέπει να εντοπιστούν εντός της επιχείρησης παρά μόνο εκτός, γιατί διαφορετικά θα θεωρηθούν προσωπικό της επιχείρησης που απασχολείται παράνομα.

Ο νεαρός επιχειρηματίας από την Κρήτη ζύγισε κανονικά τα απορρίμματα και έκοβε επίσης νόμιμα τιμολόγια στους περιφερόμενους αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες, όμως ο διοικητής τους εντόπισε εντός της επιχείρησης και έτσι πατώντας πάνω στην νομοθεσία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του νεαρού επιχειρηματία. Τότε άρχισε και ο εκβιασμός, όπου ο διοικητής του Αλλοδαπών Ασπροπύργου είπε στον νεαρό πως αν του έδινε 10.000 ευρώ δεν θα το προχωρούσε μέχρι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έτσι θα γλίτωνε το πρόστιμο.

Μάλιστα, ο επίορκος αξιωματικός της Αστυνομίας, έφτασε σε τέτοια επίπεδα θράσους, που πήρε το κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία από την Κρήτη και κάνοντας σχετικούς συνειρμούς, πραγματοποίησε έλεγχο στις επαφές του τηλεφώνου του θύματός του για να τσεκάρει μη τυχόν γνώριζε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., λόγω καταγωγής, που θα μπορούσε να ενημερώσει ο επιχειρηματίας για τον εκβιασμό.

Ο νεαρός επιχειρηματίας που ήταν άβγαλτος και αγχώθηκε από τον εκβιασμό που δέχτηκε, έσπευσε να του δώσει όσα χρήματα μπόρεσε να μαζέψει εκείνη την στιγμή, δηλαδή 3.120 ευρώ και την επόμενη ημέρα έδωσαν ραντεβού στο γραφείο του διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα για να του πάει ακόμη 3.000 ευρώ. Στο μεσοδιάστημα όμως ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με το Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε τον εκβιασμό που δέχτηκε και τα γεγονότα και οι αστυνομικοί τον συμβούλεψαν να πάει στο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το ραντεβού έγινε την επόμενη ημέρα κανονικά στο γραφείο του διοικητή, παρουσία ενός υπαστυνόμου που τίποτα απ’ ότι έβλεπε δεν του προξένησε την περιέργεια ή την αντίδραση και μόλις ο διοικητής έβαλε στην τσέπη τον φάκελο με τα χρήματα, εισέβαλαν στο γραφείο οι άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τους δύο επίορκους αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: