Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης

Συνελήφθη ο Α.Μαρτίνης και η σύζυγός του για υπόθεση διαφθοράς σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Φέρεται να έλαβε μίζα ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων

Μίζα ύψους περίπου 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ ύστερα από ένταλμα σύλληψης.

Μαζί συνελήφθη κατά πληροφορίες, και η σύζυγος του Γεωργία Μαρτίνη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για "δώρο" που εμφανίζεται να δόθηκε από γερμανική εταιρία για να προτιμηθεί στην προμήθεια του Ερρίκος Ντυνάν με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν περίπου 1,5 χρόνο και αφορούσε στην περιουσία του ζεύγους Μαρτίνη. Ήδη από την άσκηση ποινικών διώξεων, οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για να καταστούν και οι δύο κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, κατά την κατηγορία, ο Α. Μαρτίνης ως πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται το 1998 να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ για την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές( περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρηση φαίνεται πως υπερκοστολόγησε τη σύμβαση  με στο ποσό των περίπου 3,2 εκατ. ευρώ να καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία.

Στη συνέχεια μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσω οφσορ εταιριών μέρος των χρημάτων, ύψους 1,1 εκατ ευρώ, φέρεται να καταλήγει στην οφσορ εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία, μα πραγματικούς ιδιοκτήτες, κατά τον ανακριτή , το ζεύγος Μαρτίνη και στη συνέχεια να διατίθεται για την αγορά του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα ο τηλεοπτκός σταθμός Mega Channel, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ήρθε το τέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

SHARE:

24Media Network