Συνελήφθη στη Βούλα Κινέζος για απάτη εκατ. ευρώ

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Από την εγκληματική του δραστηριότητα, αποκαλύφθηκε ότι συνέλεξε παράνομα άνω των 650 εκατομμυρίων RMB (νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) από περισσότερα από 100 θύματά του.

Συνελήφθη στη Βούλα ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος Κινέζος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της "παράνομης απορρόφησης δημοσίων καταθέσεων".

Ειδικότερα ο καταζητούμενος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους συνεργούς του, ίδρυσε εταιρεία, στην οποία ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από τα θύματα τους, με το πρόσχημα της έκδοσης οικονομικών σχεδίων, πώλησης και αγοράς οικονομικών προϊόντων μέσω διαδικτύου, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, υποσχόμενοι μεγάλα κέρδη στους επενδυτές.

Από την εγκληματική του δραστηριότητα, αποκαλύφθηκε ότι συνέλεξε παράνομα άνω των 650 εκατομμυρίων RMB (νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) από περισσότερα από 100 θύματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network