Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ξανά 20χρονος για αιματηρές επιθέσεις σε αλλοδαπούς

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ξανά 20χρονος για αιματηρές επιθέσεις σε αλλοδαπούς
Ελληνική Αστυνομία Eurokinissi

Έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές στην περιοχή με ρατσιστικές επιθέσεις - Δεν προκύπτει να έχει ενταχθεί σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, στον Ασπρόπυργο, ένας 20χρονος Έλληνας με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μετά από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σε βάρος του δράστη είχε σχηματισθεί δικογραφία διότι όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, βραδινές ώρες στις 10 Οκτωβρίου, στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με ομάδα ατόμων και χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά τραύματα σε έξι Αλβανούς, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εκτόξευαν υβριστικές φράσεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής των παθόντων.

Επίσης, βραδινές ώρες στις 15 Νοεμβρίου, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά και τραυμάτισε δύο Αλβανούς, τον έναν μάλιστα σοβαρά, αφού του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

To 2017 είχε απασχολήσει για επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών με παρόμοια χαρακτηριστικά, επειδή τόσο εκείνος όσο και οι συνεργοί του θεωρούσαν ότι έχαναν μεροκάματα στα χωράφια οι δικοί τους από τους Πακιστανούς εργάτες που ζητούσαν λιγότερα χρήματα, ενώ όταν είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα είχε έρθει σε συμπλοκή και με αστυνομικούς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα