Συνελήφθη ξανά ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Α. Κάντας

Συνελήφθη ξανά ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Α. Κάντας

Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών, Αντ.Κάντας. Σε λογαριασμό στη Σιγκαπούρη εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολ. που ενδέχεται να σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητά του

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλη ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Το ένταλμα του ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία για παράνομες πληρωμές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, αφορά τον λογαριασμό στην Σιγκαπούρη που εντοπίστηκε από την Αρχή για τη καταπολέμηση νομιμοποίησης από παράνομη δραστηριότητα με 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Στον λογαριασμό εμβάστηκαν χρήματα από off shore εταιρείες των οποίων ιδιοκτήτης- δικαιούχος εμφανίζεται ο κ. Κάντας.

Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία τα έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.

Το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ κρατείται και αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση του επίμαχου λογαριασμού την Τρίτη.

Ο Αντώνης Καντάς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του κ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

SHARE:

24Media Network